Els socialistes valencians recolzen la decició del Govern en funcions d’oferir ports espanyols a l’Open Arms

791

El secretari general Ernest Blanch defensa la resposta socialista “enfront d’una dreta que tanca ports i atenta contra els valors de progrés i humanisme que han de caracteritzar a Europa”

Actualitat Diària

El PSPV-PSOE dóna suport a la decisió el Govern de Pedro Sánchez d’oferir a l’Open Arms la possibilitat de desembarcar en port espanyol. El secretari general de les comarques de Castelló, Ernest Blanch, subratlla que “una vegada més un Govern progressista encapçalat pel PSOE lidera una resposta solidària davant una crisi humanitària, però també davant el repte que suposen per al projecte europeu els partits de dreta, que ataquen els valors de progrés i humanisme que han de caracteritzar a Europa“.

Blanch també destaca que, com ha explicat aquesta mateixa demà la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, “el Govern de Pedro Sánchez ha oferit tot tipus d’ajuda a l’Open Arms, des d’atenció mèdica a queviures així com combustible per a poder facilitar la travessia fins al port de Maó, el més pròxim a la posició actual de l’Open Arms”.

Els socialistes castellonencs també han destacat la reacció de la presidenta del govern balear, la socialista Francina Armengol, que “s’ha posat a la disposició del Govern d’Espanya per a facilitar el desembarcament en port balear i garantir un tracte digne als més de 100 migrants que estan a bord de l’Open Arms”.

El PSPV-PSOE de Castelló apunta que, tal com ha explicat La Moncloa en una nota de premsa, Espanya és hui amb gran diferència el país de la Unió Europea que més rescats realitza al Mediterrani. “Tal com defensa el president en funcions, Pedro Sánchez, necessitem avançar i establir una solució europea, ordenada i solidària davant el repte migratori i afermar el lideratge ètic de la UE en el món enfront d’una dreta, que també a Espanya, utilitza la migració com a camp de batalla electoral i tanca ports davant una crisi humanitària com aquesta”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací