La regidoria de Igualtat impulsa l’elaboració d’un Protocol Municipal per a casos de violència masclista

675

Ruiz explica que el protocol posa l’accent en la prevenció “perquè és una fase en què diferents àrees poden i han de col·laborar”

Actualitat Diària

La regidoria d’Igualtat, el Servei d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes i representants de la Policia Local, que treballen en matèria de violència de gènere, s’han reunit per establir les bases per a l’elaboració d’un protocol, que fique l’accent en prevenció en violència de gènere “perquè és la fase en què altres àrees com el SIO o Serveis Socials poden col·laborar”. A més a més, s’ha proposat una formació extensiva a tot el personal de la Policia Local per tal que es puga atendre de forma eficaç els casos de violència masclista que es detecten.

En reunions posteriors, s’establiran les accions en altres àrees municipals, coordinades pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats entre Homes i Dones de l’Ajuntament de Castelló. “L’objectiu és aplegar a la redacció d’un protocol de coordinació interinstitucional per tal d’oferir a la ciutadania la tranquil·litat de saber que les institucions treballen de forma coordinada en matèria de violència masclista”, ha explicat Verònica Ruiz, regidora d’Igualtat.

En els casos de violència de gènere la denúncia és essencial, però fins a arribar a eixe moment les dones víctimes passen per moltes fases en les quals han de rebre suport i protecció. Per aquest motiu, explica Ruiz, “des de l’Ajuntament de Castelló creiem que és essencial millorar la prevenció en violència masclista, això com treballar per a disposar de serveis adequats per a les diferents problemàtiques”. “Cal treballar per evitar tragèdies com l’últim cas d’assassinat per violència masclista a Planes que, a més a més, deixa un menor de 4 mesos sense la seua mare”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací