Prop de 28.000 menors van necessitar hospitalització l’any passat en la Comunitat

267

La majoria de casos van ser infeccions respiratòries, problemes en nàixer o patologies digestives

Actualitat Diària

Les infeccions respiratòries, els naixements prematurs i els problemes digestius, entre altres causes, van obligar l’any passat a uns 28.000 menors de 14 anys a quedar-se ingressats en algun dels hospitals de la Comunitat Valenciana, que van donar lloc a al voltant de 34.000 hospitalitzacions. Cada 13 de maig es commemora el Dia Nacional de la Infància Hospitalitzada per a recordar que el mateix dia, però de 1986, el Parlament Europeu va emetre la resolució de la Carta dels Drets del Xiquet Hospitalitzat.

Del total de xiquets i xiquetes que van requerir hospitalització en la Comunitat Valenciana l’any passat, 15.062 van ser atesos als hospitals de la província de València; 10.195 a Alacant i 2.772 a Castelló.

Els ingressos més freqüents van ser les infeccions respiratòries, seguides dels casos de bebés prematurs o que van necessitar quedar-se hospitalitzats en Neonatologia perquè van nàixer amb baix pes o un altre tipus de problema mèdic; patologies digestives com a gastroenteritis, nàusees o vòmits i operacions d’amígdales, vegetacions o apèndix. En conjunt, va haver-hi més hospitalitzacions de xiquets que de xiquetes i l’estada mitjana van ser 4 dies.

L’atenció que les persones menors reben durant l’ingrés, a més de diagnòstica i terapèutica, cerca incloure moments d’evasió i aprenentatge per a fer més amena l’estada hospitalària i evitar que perden el ritme escolar, sempre que el seu estat de salut ho permeta.

Per a aquest fi, la Comunitat Valenciana compta amb un total de 15 Unitats Pedagògiques Hospitalàries, que venen a substituir en la mesura del possible al col·legi dels xiquets i xiquetes, i a l’institut en el cas d’adolescents. Aquest servei es desenvolupa en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací