L’UJI realitzarà un programa especial de ràdio amb motiu de la nit de l’art

304

S’iniciarà divendres en directe des de la plaça Horts dels Corders

Actualitat Diària

La Nit de l’Art de Castelló omplirà de cultura els carrers de la ciutat durant aquest cap de setmana amb un programa eclèctic que compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I que participarà amb tres propostes artístiques durant el certamen. Una col·laboració que s’iniciarà divendres amb un programa especial de VOX UJI Ràdio en directe des de la plaça Horts dels Corders en el qual estudiantat de l’àmbit de Ciències de la Comunicació entrevistarà a participants de la Nit de l’Art. El programa es podrà escoltar de 18 a 21 hores a través de la web de l’emissora universitària www.radio.uji.es.

Fotografia i música seran protagonistes a la Llotja del Cànem i al carrer Cavallers a partir de divendres en una cita que l’UJI encetarà amb l’exposició «A mis amigos» de Pepe Sánchez, que recull una sèrie de fotografies preses entre els anys 1955 i 1963 que conta la història d’un grup de joves de la ciutat de Castelló quan s’escapaven als masets per a ballar twist i rock. La mostra es pot veure a la sala d’exposicions de la primera planta de la Llotja del Cànem.

Sobre les 19 hores del divendres tindrà lloc «La voz de los cuadros» una activitat que fusiona les arts plàstiques amb la literatura i que pretén aconseguir que les obres d’art puguen parlar. En la iniciativa participaran els alumnes dels dos tallers d’escriptura creativa del Servei d’Activitats Socioculturals i també els autors invitats. Els participants hauran triat amb anterioritat un obra d’art i habran redactat el diàleg que s’imaginen que tenen els personatges que apareixen. En aquest cas, Javier Alandes, escriptor de l’editorial Espasa, li posarà veu als personatges de «Las menines» ja que ha escrit un llibre sobre aquest quadre.

Durant la celebració de la Nit de l’Art, cada autor recitarà un text davant de l’obra que ha triat. L’objectiu és que, al menys durant eixa nit, les diferents obres artístiques que s’han seleccionat deixaran de ser mudes.

La tercera aportació artística a la Nit de l’Art de Castelló serà musical. En concret, serà un combo de l’UJI Big Band la que, també el divendres, oferirà un concert al carrer Cavallers junt a l’associació de ball Swing i au en el qual predominarà el ritme swing. Entre el divendres i dissabte, la ciutat de Castelló viurà de prop més de 100 actes culturals per a tots els públics.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací