L’audiovisual valencià participarà en el 76é Festival de Cannes

285

Un catàleg amb 37 produccions valencianes presents en el Marché du Film

Actualitat Diària

Cultura, a través del Institut Valencià de Cultura, promou la participació dels professionals i les produccions de l’audiovisual valencià tant en les seccions competitives del Festival de Cinema de Cannes, que se celebra del 16 al 27 de maig, com en el Marché du Film, la zona d’indústria del festival, que té lloc del 16 al 24 de maig. 

Entre els 25 professionals valencians acreditats en el Marché du Film figuren el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia del IVC, Francesc Felipe, i el nou director de gloVAL, Daniel Méndez. 

Francesc Felipe ha assenyalat que “el IVC participa per primera vegada en el Marché du Film en una edició molt especial del Festival de Cannes en la qual l’Estat espanyol és el país convidat. Aquesta primera participació es durà a terme amb l’assistència tècnica i logística de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, complint així amb el compromís de la AVAV de gestionar la promoció exterior de l’audiovisual valencià i els seus professionals, a través de la recentment creada gloVAL, l’oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià”. 

La Comunitat Valenciana participarà sota el paraigua del ICEX (Cinema from Spain) i els exhibidors disposaran d’un estand propi dins del mercat per a ús exclusiu dels professionals valencians. L’objectiu del IVC i la AVAV és visibilitzar la presència de les produccions i els professionals de l’audiovisual valencià en el Marché du Film en el marc d’Espanya com a país d’honor.

Quatre produccions en exhibició 

Coproduïda per la productora valenciana Elàstica Films i dirigida per l’actriu i cineasta Elena Martín, ‘Creatura’ ha sigut seleccionada per a participar en la Secció Oficial de la prestigiosa Quinzena de Realitzadors de Cannes. 

El cinema d’animació valencià serà present en el Marché du Film, a través de la iniciativa Annecy Goes to Cannes, que enguany ha seleccionat el llargmetratge ‘Rock Bottom’, dirigit per Maria Trénor, produït per la productora alacantina JaiboFilms i amb ajudes a la producció del IVC. 

Dins de la secció Spanish Cribratges Goes to Cannes del Marché du Film ‘Llobàs’, dirigit per Pau Calpe i coproduït per Dacsa Produccions. Aquest llargmetratge de ficció en fase de postproducció compta amb les ajudes del IVC. 

Produït per SuicaFilms, el documental ‘Un arbre és un arbre’, de Carlos Marqués-Marcet i Aleix Plademunt, es projecta en la secció Docs Cannes del Marché du Film.

‘Films from VLC’ a Cannes

El catàleg digital ‘Films from VLC’ i el vídeo de les produccions valencianes que participen en el Marché du Film estaran disponibles en la web de la AVAV i el IVC, així com la informació de cada projecte.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací