Nules presenta els actes de la Setmana contra la Violència de Gènere i reivindica la lluita contra el maltractament 

1031

Actualitat Diària

Un any més l’Ajuntament de Nules organitza diferents activitats al voltant del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que es celebra el 25 de novembre, “a Nules fem accions reivindicatives i de conscienciació al llarg de tot l’any però aquesta setmana tenim una completa programació en la qual volem donar més visibilitat a aquesta xacra social que estem vivint des de fa molts anys. No oblidem que des de l’any 2003 que es va començar a realitzar estadístiques fins a l’any 2017 han sigut assassinades per violència de gènere 971 dones i aquest any hi ha 43 víctimes, a més de 33 xiquets i xiquetes orfes”, comenta el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

Davant aquestes dades la regidoria de Polítiques d’Igualtat fa tres anys que organitza una programació amb l’objectiu de sensibilitzar i intentar frenar conductes masclistes mitjançant diferents activitats amb les que es vol implicar als diferents sectors de la població.

Així doncs, entre els actes que tindran lloc els dies del 16 al 24 de novembre es troba la commemoració del Dia Internacional per a la Tolerància divendres 16 de novembre, dia en el que es penjarà una pancarta en l’IES Gilabert de Centelles i altra en la façana de l’ajuntament, i es llegirà a més un manifest a càrrec de l’alumnat de l’institut.

Dilluns 19 de novembre, Dia Internacional de la Dona Apoderada, s’ha previst una xarrada sobre violència de gènere impartida per representants de la vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere , a l’IES Gilabert de Centelles.

Entre les xarrades que inclou la programació, per al dimarts 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància, es troba la “Reflexió crítica i intercultural sobre la violència de gènere” i hi haurà una altra xarrada-col·loqui sobre sensibilització i prevenció contra la violència de gènere a càrrec de Rosa Marco, cap de la unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern de Castelló. També hi haurà una exposició dels cartells participants en el IV Concurs de Cartells 25 de novembre. Dia Internacional contra la Violència de Gènere; projecció del curtmetratge “Decidido vivir” de l’Associació Amigas Supervivientes.

Commemoració Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Els principals actes que es realitzaran per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere tindran lloc els dies 23 i 24 de novembre, dels quals cal destacar l’actuació musical homenatge a les dones assassinades aquest any 2018 a càrrec de la soprano María Roselló i el pianista Héctor Chabrera i que comptarà com a presentadora amb la periodista i escriptora, Mónica Mira.

A més, es pintarà un mural reivindicatiu en homenatge també a totes les dones assassinades pel terrorisme masclista en la façana de l’antic edifici de Serveis Socials, aquesta activitat es durà a terme els dies 24, 25, 26 i 27 de novembre i el realitzarà Julieta XLF, una reconeguda autora de graffitis.

La programació compta amb la col·laboració de l’Associació contra el Càncer, Associació d’Ames de Casa, Associació de Jubilats i Pensionistes Cantalobos, Manos Unidas, CEAM Nules, Unitat de Respir i l’Associació de Dones per la Igualtat de Nules (ADIN).

IMG-20181114-WA0016
La regidoria de Biblioteca organitza visites a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) per a apropar aquesta institució als més menuts, en concret als escolars de tercer cicle de Primària dels centres educatius de Nules. De manera, que la primera d’aquestes visites ha tingut lloc aquesta setmana i ha estat protagonitzada per l’alumnat de cinquè i sisè de Primària del CEIP Jaume I. Així, a més de conèixer amb una visita guiada la seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ubicada al Monestir de Sant Miquel dels Reis, els xiquets i xiquetes participen de diferents activitats d’aprenentatge del valencià.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací