Sessions motivadores per a encaminar el projecte de vida de joves vila-realencs amb baix nivell d’estudis i sense feina

Jove Oportunitat arriba el 13 de febrer a l’Espai Jove amb activitats en grup i individuals per a ajudar als participants a prendre decisions

991

El programa Jove Oportunitat arriba el 13 de febrer a l’Espai Jove amb activitats en grup i individuals per a ajudar als participants a prendre decisions

ActualitatDiària

Vila-real implantarà, a partir del pròxim 13 de febrer, el programa Jove Oportunitat-JOOP, que promou l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i es finança des de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

La iniciativa, que serà desenvolupada per les regidories de Joventut, Educació i Serveis Socials de l’Ajuntament, es dirigeix a joves de 16 a 21 anys que han abandonat la seua formació acadèmica i no treballen. “Jove Oportunitat és una experiència pilot que promou la realització de tallers d’assessorament i motivació per a joves amb baix nivell de formació que no han completat els seus estudis, que comptaran amb el suport de pedagogs i monitors experts en ‘coaching’ per a assessorar-los i orientar-los en grup i de manera individualitzada”, explica la regidora de Joventut, Gemma Gil.

El programa té una durada prevista de febrer a juny i les sessions seran de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores, a l’Espai Jove, on els assistents treballaran la seua motivació per a “prendre decisions dirigides a formar un projecte de vida i ocupacional”.

“Al marge de les sessions grupals hi haurà també sessions individuals amb el ‘coach’ que els orientarà de manera personalitzada per a aconseguir les metes que s’han proposat a nivell personal, formatiu i laboral”, indica Gil, al mateix temps que explica que també hi haurà activitats fora del Espai Jove, com a excursions, eixides per a conèixer empreses i trobades amb altres programes JOOP.

L’edila afirma que ja han començat les entrevistes amb les persones interessades a participar en el programa, que continuaran durant la setmana vinent i anima als interessats a posar-se en contacte amb Educació i el Seafi, de Serveis Socials.

“L’objectiu és que els joves deixen la desmotivació a un costat i vegen noves opcions de futur, que hi ha eixida, perquè van a estar acompanyats durant tot el procés per a prendre les decisions que millor s’adapten a les seues necessitats”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací