Your Guard i The Human Travel guanyen la primera edició de Castelló Crea

859

L’Agència de Desenvolupament Local premia aquests projectes per les seues idees i models de negoci que ja són exemple d’innovació i emprenedoria

Actualitat Diària

Your Guard i The Human Travel s’han coronat com els primers guanyadors dels Premis Emprenedoria CastellóCrea. El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit el lliurament d’uns guardons amb els quals l’Agència de Desenvolupament Local ha recompensat la visió emprenedora i innovadora dels vencedors amb 500 euros per a cada projecte. Les dues propostes, com les de la resta d’aspirants, han estat desenvolupades per estudiants de batxiller i cicles formatius de grau mitjà de diversos centres públics de la ciutat.

Your Guard es va proclamar vencedor en la categoria d’idees, en la qual s’ha valorat tant la inventiva del projecte com el seu impacte positiu en la societat. Elaborat per tres alumnes de l’IES Caminàs, consisteix en una clau intel·ligent que exerceix com a alarma i alerta a la policia en cas de robatori o agressió. Your Guard aspira, d’acord amb els seus creadors, a ajudar especialment en la prevenció de qualsevol tipus de violència masclista. Amb aquesta premissa, els estudiants de l’IES Caminàs van obtenir la primera plaça, seguits de les seues companyes d’institut i autores de Mirror-Mirror. Aquesta idea, premiada amb 300 euros, desenvolupa una aplicació a la qual pujar la roba del nostre armari perquè l’app ens suggerisca el conjunt pertinent per a cada dia i situació meteorològica. La implantació d’una xarxa de cotxes elèctrics en diverses ciutats i l’obertura d’una botiga digital que combine els productes de diversos comerços online han estat els altres dos finalistes d’aquesta categoria.

Pel que fa als millors models de negoci, els estudiants del CIPFP Costa Azahar i The Human Travel van obtenir el primer lloc gràcies a la seua proposta de viatges a la carta. En un àmbit cada vegada més divers i segmentat com el del turisme, la idea de personalitzar cada viatge al màxim en funció dels gustos i necessitats de l’usuari ha convençut al jurat. També ho va fer La Casa de Totes, iniciativa de quatre alumnes de l’IES Francesc Ribalta que es va apoderar del segon escalafó i que va aconseguir 300 euros com a premi. La seua idea persegueix la inserció laboral per a les víctimes de violència masclista mitjançant la venda de productes obtinguts d’horts ecològics, de manera que s’incentiva l’ocupació, la igualtat i el comerç sostenible amb un sol projecte. En una línia similar, les idees finalistes de empoderades càtering i De la Ficció a la Realitat també promouen la igualtat i la sensibilització social respecte a la violència masclista.

CastellóCrea i els primers Premis Emprenedoria busquen posar en valor la creativitat i les iniciatives d’autoocupació entre els més joves. Gràcies a aquesta iniciativa impulsada per l’Agència de Desenvolupament Local, els projectes exposats han gaudit de la visibilitat, el consell i el suport econòmic necessaris sobre els quals fonamentar futures empreses d’èxit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací