L’Ajuntament de Morella comptarà amb 5.472.976 euros com a pressupost per a l’any 2020

686

Aquest suposa un augment del 12,4% respecte a l’any 2019, és el més alt dels que ha tingut la ciutat i es va aprovar per vuit vots favorables de l’equip de govern i un en contra de l’oposició. Entre les inversions per al 2020 destaquen la millora del CEIP Mare de Déu de Vallivana amb el Pla Edificant i la fase 1 del Colomer Zurita

Actualitat Diària

El ple extraordinari celebrat anit va aprovar el pressupost municipal per a l’any 2020. D’aquesta manera, els comptes per a l’any vinent ascendeixen a 5.472.976,25 euros, la qual cosa suposa un augment del 12,4% respecte al 2019. Així, aquest pressupost destaca pel reforç dels serveis municipals, la millora urbana i el benestar social. Aquest es va aprovar per vuit vots a favor de l’equip de govern i un en contra de l’oposició.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar que “aquest no és sols el pressupost de l’any 2020, sinó que és el pressupost per a projectar la Morella del futur”. Així, “aquest pressupost té un augment significatiu respecte al de l’any anterior, no pels impostos, que en algun cas es baixen o s’eliminen com la taxa de noves activitats, sinó per l’augment de transferències d’altres administracions” ha remarcat. L’edil ha explicat que “també hi ha contenció en la despesa amb una disminució del 5,2% de despeses corrents i del 20% en despeses financeres”, a més es preveu “un augment dels salaris del personal d’un 2% així com nous plans com ajudes per a camins i pistes rurals com per a estudiants universitaris”. També es contempla “un augment important de les transferències per a millorar els serveis com el Centre de Dia de Morella i l’Escola Infantil” ha comentat.

1,7 milions per a inversions en el 2020

El capítol que té més importància en el pressupost i amb més augment l’any 2020 és el de les inversions. Aquest compta amb 1.730.048 euros, la qual cosa suposa un increment de més de 200.000 euros respecte a l’any 2019. Entre les inversions, destaquen la fase 1 de l’edifici Colomer Zurita i el Pla Edificant per a millorar el CEIP Mare de Déu de Vallivana com a projectes per al futur de la ciutat de Morella. A més, hi ha altres projectes com la millora de la Casa Ciurana, l’adaptació de l’edifici del CISE, millores en els cementeris, els centres de la gent gran, la Piscina Municipal, actuacions en Xiva, Ortells, Herbeset i La Pobleta, aparells adaptats, el pla de modernització tecnològica i vídeo vigilància, així com altres modificacions urbanístiques enfocades a la millora exterior de morella i la creació de la zona industrial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací