Més de 240 actes a Vila-real per sant Pasqual en el 40 aniversari de les penyes i la primera Xulla d’Interés Turístic

977

Demà i el dijous es repartirà el llibret a la Casa des Mundina i destaca el canvi d’horari de la cavalcada “perquè tothom puga animar al Villarreal”.El dilluns es repartiran fins a 1.000 morters i la recaptació del qual serà per al projecte XiCaEs. El Grup de Dones tornarà a instal·lar el seu Punt Violeta i  destaca també el redoblament d’esforços en neteja amb més WC químics i el major control en el registre de les penyes 

Actualitat Diària/S.N.

Les festes de Vila-real en honor de sant Pasqual ja hi són ací i ho fan amb un programa divers, variat i integrador que ha sigut presentat a la sala de plens de l’Ajuntament davant una gran expectació. La reina, Carmen Rubert, junt amb les seues dames, Àgata Martínez Andreu i Bárbara Martínez Andreu, Isabel González Montesinos i Tania Ripollés han sigut rebudes amb una gran ovació i és que familiars i amics, a més de membres dels diferents organismes que participen en l’organització dels actes, han mostrat així el seu suport a les representants festeres. A partir del divendres 10 i durant 10 dies portarà la festa a tots els racons a través dels prop de 250 actes convocats, als quals enguany s’incorpora també la celebració de la Nit de Xulla més especial, ja que per primera vegada, després de 40 anys ininterromputs, ha sigut declarada Festa d’Interés Turístic Provincial.

presentació llibret fetes vila-real6

L’acte ha estat encapçalat per l’alcalde, José Benlloch, acompanyat pel regidor de Festes, Diego Vila, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i el director de l’àrea de Medi Ambient de FOBESA, Javier Bartolomé, l’empresa que cada any es fa càrrec de la impressió dels milers de programes de festes que començaran a repartir-se en mà entre dimecres i dijous a la Casa de la Festa, de la mà de la reina, Carmen Rubert, i la seua cort d’honor. Així mateix, el programa es podrà descarregar a través d’un codi QR i es podrà consultar a través dhttp://programadefestes.vila-real.es i a través de l’aplicació municipal.

“Són prop de 250 actes organitzats per penyes, associacions culturals, clubs, restauradors i nombrosos veïns, que enguany tenen una cita amb la trobada multitudinària per a elaborar allioli com a commemoració simbòlica de la nostra preuada Nit de Xulla”, explica Vila, qui agraeix a Caixa Rural que cedisca els ingredients per a l’esdeveniment, en el qual es repartiran fins a 1.000 morters i la recaptació del qual serà per al projecte XiCaEs. A més, destaca el canvi d’horari de la cavalcada, que passa a les 16.00 hores del diumenge “perquè tothom puga animar al Villarreal”.

presentació llibret fetes vila-real4

Per la seua banda, Colás ha indicat que “fer un programa així no és fàcil” i ha destacat que “fa 40 anys van sorgir les penyes, que són les que fan possibles moltíssims dels actes que encara hui celebrem i va ser de la mà de l’alcalde Batiste Carceller”. “Moltes coses han canviat, però l’esperit és el mateix”, apunta, “esperem que la germanor, l’oci, la desconnexió i les tradicions regnen una vegada més i que veïns i visitants gaudisquen de les festes”.

L’alcalde, d’altra banda, també ha recordat que “perquè tots gaudim amb tranquil·litat, hi haurà moltes altres personepresentació llibret fetes vila-reals treballant”, per la qual cosa ha agraït als cossos i forces de seguretat la seua col·laboració. “Aquells que organitzen aquestes festes saben que és difícil i han hagut de llevar molt de temps a les seues famílies per a aconseguir aquest programa, que a més d’ajudar-nos a recordar els qui som i d’on venim, també generen economia per a les empreses del poble”, manifesta. “Esperem que la gent tinga paciència si en algun moment han de patir el tall d’un carrer per seguretat o qualsevol altre inconvenient i sobretot que gaudisquen amb respecte”, ha indicat, recordant que el Grup de Dones tornarà a instal·lar el seu Punt Violeta perquè qualsevol dona que se senta intimidada o patisca una agressió puga demanar ajuda immediata, i posant l’accent que “tenim reptes als quals enfrontar-nos quant a les dificultats de convivència que a vegades es produeixen”. En aquest sentit ha assenyalat que “estem treballant per a buscar solucions i que les poques penyes que no es comporten no amarguen la festa a la resta” i ha anunciat que “reforçarem la neteja i la presència de WC químics”. “Simplement esperem que tothom gaudisca de 10 dies de diversió i desconnexió organitzats amb molt d’esforç i dedicació”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací