Precaucions i consells per a practicar esport durant els calorosos dies d’estiu

325

Les temperatures elevades provoquen que les persones que fan esport s’esgoten de forma més ràpida i es deshidraten, i en els casos més extrems poden arribar a patir un colp de calor

Actualitat Diària

Amb l’arribada de l’estiu i el bon temps, moltes persones s’animen a canviar d’hàbits practicant esport a l’aire lliure. Ja siga per voler estar en bona forma per a l’època estival, o simplement per afició a l’esport, la qual cosa és clar és que l’estiu és l’època ideal per a practicar esport i generar hàbits de vida saludables.

La pràctica d’exercici sempre és beneficiosa per a la salut, no obstant això, a l’estiu és més important que mai adoptar una sèrie de mesures i tindre molt en compte els factors ambientals de calor i humitat. Les temperatures elevades provoquen que les persones que fan esport s’esgoten de forma més ràpida i es deshidraten, i en els casos més extrems poden arribar a patir un colp de calor. Per això, abans de llançar-se a practicar qualsevol disciplina esportiva a l’estiu, és important tindre en compte alguns factors.

És fonamental previndre la deshidratació i beure aigua de manera constant. Cal reposar líquids de manera regular, ja que amb l’activitat física es perd encara més aigua que en altres èpoques de l’any. L’aigua pot ser que no siga suficient per a evitar la deshidratació, ja que amb l’aigua perduda no es recuperen els electròlits o ixes del nostre organisme, per això les begudes isotòniques són fonamentals per a reposar els minerals i millorar el rendiment.

Un altre aspecte important és evitar realitzar esport a l’estiu en les hores de major temperatura, és a dir, entre les 12.00 i les 17.00 hores. El més convenient és realitzar-ho en les primeres hores del matí o al capvespre. Segons explica el Ministeri de Sanitat, fer activitats a l’aire lliure durant aquest espai horari és poc recomanable, ja que les probabilitats de colps de calor augmenten.

Una altra precaució a adoptar és l’ús d’una vestimenta adequada. Cal utilitzar roba lleugera, folgada, i que deixe transpirar el màxim possible per a poder fer esport de forma molt més còmoda. Les peces més útils en aquesta època de l’any són les de cotó i de colors clars per a tindre menys exposició a la llum solar. Important evitar que la roba siga cenyida. La importància de la roba també inclou al calçat esportiu, que ha de permetre la transpiració i s’han d’utilitzar calcetins de cotó.

Finalment, és fonamental utilitzar protecció solar per a evitar que es creme la pell, especialment si la persona que s’exposa al sol és de tonalitat clara. També és recomanable utilitzar sempre una crema solar de protecció alta, a més d’incloure una gorra per a protegir el cap de la radiació solar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací