Desallotgen un edifici al carrer Governador de Castelló amb 39 persones per risc d’ensulsiada

314

L’arquitecte ha vist que en tot el que és l’escala de l’edifici, que són murs de càrrega, hi ha moltes clivelles que amenacen el col·lapse de l’estructura per l’interior

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló desallotja l’edifici del carrer Governador, en el número 44, per risc d’ensulsiada, segons ha informat aquest matí el regidor d’Urbanisme en funcions, José Luis López.

López ha explicat que aquest matí s’ha avisat a l’Ajuntament de Castelló per part d’un arquitecte que ha anat a visitar l’obra requerit pels veïns de l’immoble que li havien dit que hi havia unes clivelles dins de la construcció. Després de realitzar la inspecció, segons ha explicat López “l’arquitecte ha vist que en tot el que és l’escala de l’edifici, que són murs de càrrega, hi ha moltes clivelles que amenacen el col·lapse de l’estructura per l’interior”.

Immediatament, tal com ha relatat el regidor “els arquitectes de l’ajuntament s’han desplaçat i han verificat que aqueixa era la situació i s’ha recomanat l’immediat desallotjament de l’edifici. En concret són 8 habitatges les que s’han desallotjat i els bombers es desplaçaran per a apuntalar l’edifici d’alguna forma segura perquè els veïns puguen entrar per a recollir les pertinences més urgents i quedarà precintat l’edifici pel risc de col·lapse”.

En els 8 habitatges, que són totes de lloguer, viuen 39 persones, entre elles uns 9 xiquets.

Respecte a la façana de l’edifici, en el qual antigament hi havia una botiga de joguets en el baix d’aquest, López ha explicat que no presenta danys, “però hem preferit acordonar la vorera i el carril més pròxim al mateix del carrer Governador perquè en el cas que es produïren més danys a l’interior de l’edifici, no es produïsquen danys personals ni materials”.

L’edil ha informat última hora del matí que està pendent de signar el Decret de desallotjament de l’habitatge per a executar l’eixida de tots els veïns com més prompte millor. Respecte al reallotjament dels veïns ha assenyalat que es buscaran recursos residencials per a aquests veïns, en el cas que no tingueren un habitatge d’un familiar a la qual acudir mentre es facen els treballs en l’edifici.

Una veïna de l’edifici ha explicat que “estem pendents que ens diguen alguna cosa per a desallotjar” i ha agregat que “jo viu ací de lloguer amb la meua filla de 2 anys i hi ha altres famílies amb xiquets també, uns 9 xiquets en tot l’edifici”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací