PortCastelló renova la maxima acreditació europea de gestió ambiental al sector portuari

306

La certificació visibilitza el compromís mediambiental de l’Autoritat Portuària

Actualitat Diària

L’Autoritat Portuària de Castelló ha renovat la certificació mediambiental PERS (Port Environmental Review System), única norma de gestió ambiental específica del sector portuari promoguda per l’Organització Europea de Ports Marítims (ESPO) i que atorga Ecoports.

Aquesta certificació visibilitza el compromís mediambiental de l’Autoritat Portuària de Castelló en el creixement sostenible i en el compliment dels estàndards ambientals necessaris com a port respectuós amb el medi ambient. L’acreditació obliga a mesurar sistemàticament la qualitat de l’aigua, aire, soroll i l’impacte sobre el territori.

La sostenibilitat mediambiental és un pilar bàsic en l’estratègia de PortCastelló, tal com es reflecteix en el nou Pla Estratègic, en el qual es reflecteix l’impuls cap a la transició blava i el creixement sostenible per a ser un referent per a altres ports espanyols i europeus.

Cal recordar que el Pla Estratègic de l’Autoritat Portuària de Castelló està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’agenda 2030.

PortCastelló ve impulsant accions específiques per a conjugar les operatives i el desenvolupament econòmic del port amb el benestar de l’entorn”. com ara eficiència energètica, mitjans de lluita contra la contaminació en les seues dues dàrsenes, mesuradors de partícules i gasos, o instal·lació de lavaruedas en els vials d’eixida dels molls.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací