PortCastelló participarà en el SIL 2018, el Saló Internacional de la Logística

L'objectiu és mostrar el potencial logístic del port castellonenc i el seu creixement, que li situa en el Top 10 dels ports espanyols

1232

ActualitatDiària

El port de Castelló, a través de la Fundació PortCastelló, participarà en el SIL 2018, el Saló Internacional de la Logística, que enguany celebra la seua 20º aniversari. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, juntament amb el director del port, Roberto Arzo, i el gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, assistiran a aquesta trobada amb l’objectiu de mostrar el potencial logístic del port castellonenc i el seu creixement, que li situa en el Top 10 dels ports espanyols.

La potencialitat de PortCastelló es visualitzarà encara més aquest enguany en formar part del stand de 300 metres quadrats de la Comunitat Valenciana, que enguany acudeix com convidada d’excepció i en el qual se celebraran ponències i conferències per a informar als inversors i empreses del sector sobre les infraestructures, noves plataformes logístiques i connexions que ofereix aquest àrea.

PortCastelló acudeix a la cita amb novetats importants en matèria d’inversions productives, que ho posicionaran com un dels ports millor connectats del sistema portuari espanyol. D’una banda, la decisió de  situar l’estació intermodal de la província al costat del port de Castelló, “la qual cosa  permetrà el desenvolupament d’una important zona logística, incrementar els tràfics d’importació i ampliar la seua hinterland”, ha assenyalat Francisco Toledo.

D’altra banda, han començat els projectes constructius de l’accés ferroviari sud i de l’accés viari definitiu a la dàrsena sud de PortCastelló,  claus per a tenir una òptima connectivitat terrestre. Tot açò se sumisca a les obres d’urbanització de la dàrsena sud.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha assegurat que aqueixes infraestructures productives permetran la consolidació de PortCastelló “com a gran centre logístic en el Mediterrani, que generarà nous tràfics i atraurà empreses que crearan nous llocs de treball”.

PortCastelló es presenta en SIL batent rècords de tones mogudes en 2017, aconseguint quasi els 18 milions de tones, un 32% més que en 2008 quan va començar la crisi. El port castellonenc també mostrarà el rècord de graneles sòlids amb quasi 6,5 milions de tones el passat any, la qual cosa suposa un 62% més que en 2008. En concret, en l’actualitat ocupa el cinquè lloc en el sistema portuari espanyol en tràfic de grane’ls sòlids. A més, el port de Castelló també creix en tràfic de mercaderia general convencional. En concret, un 16,62% en 2017 respecte a l’any anterior.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací