Porcelanosa supera els 850 milions en vendes en 2019, un 5% més

658

Soumaia Nejjar/Actualitat Diària

Creixement, estabilitat, innovació i sostenibilitat. Aquestes quatre paraules defineixen la trajectòria del Grup Porcelanosa en 2019. La consellera delegada del gegant de la ceràmica, María José Soriano, ha donat compte aquest matí en la inauguració de la XVII Mostra Internacional d’Arquitectura Global i Disseny Interior, de les dades més rellevants de 2019 i els projectes en marxa, a més d’altres nous. Ha destacat la xifra de vendes consolidades que supera els 850 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement del 5% i l’aposta de la signatura per la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, avalat amb dades del Ministeri de Transició Ecològica. També han estat presents els presidents Manuel i Héctor Colonques, impulsors del gran grup empresarial al costat de José Soriano, el president de la Diputació, José Martí i l’alcalde de Vila-real, José Benlloch.

Soriano ha valorat el creixement, similar al registrat l’exercici passat, d’un total de vendes consolidades que supera de 850 milions d’euros, un creixement del 5%. Així mateix, ha informat que un informe del Ministeri de Transició Ecològica verifica que l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle i la petjada de carboni ha descendit un 27% des de 2011. “Sentim una doble satisfacció, ja que creixem concorde a la sostenibilitat i la preservació de l’entorn. Les tres instal·lacions s’estan renovat, comptem amb nova tecnologia, més acurats amb el medi ambient Encara que he de recordar que sempre l’hem tingut molt present en el nostre ADN i ara hem decidit fer un pas més i repoblar les nostres instal·lacions amb 13.000 arbres, unes onze hectàrees, els que suposa una compensació molt important en el medi ambient. Hem passat per la fases de ‘Calcule i Reduïsc’, i amb aquestes iniciatives hem compensat unes 2.000 tones de CO₂”, assegura.

Manuel Colonques ha arribat amb bici a la visita en la planta de revestiment.
D’altra banda, també hi ha hagut un important empenyiment a l’economia local amb la creació de 180 llocs de treball a la comarca i s’ha posat en marxa ‘Campus Porcelanosa online’, en tres idiomes i a l’abast de tot l’equip de la signatura al voltant del món, amb una formació continuada i personalitzada per a cadascun dels empleats.

Nous projectes malgrat el Brexit

María José Soriano ha anunciat la pròxima obertura en el cor de Londres, a Hannover Square, d’una nova botiga entre els mesos de març i abril, la qual cosa és una clara mostra que el mercat anglés continua sent fonamental per a la companyia, en el qual s’ha registrat un creixement destacat al costat de Portugal, Espanya i els Estats Units “Són els mercats que més alegries ens han donat i esperem seguir creixement ‘a la marcheta’, com diem ací, sense pressa però sense pausa i continuar amb aquest 5%”, apunta i afig que Regne Unit té un subjacent econòmic que no desapareixerà. “Han passat pàgina i volen demostrar al món que són un gran país, per la qual cosa nosaltres serem ací i continuarem confiant en aquest mercat, ja que hi ha una plantilla de 500 persones que avalen aquesta línia”, manifesta.

La consellera delegada recorda que abans de final d’any es va crear el hòlding del Grup Porcelanosa per a guanyar en efectivitat en les estructures jurídiques però que no ha suposat cap canvi. “Abans en tractar-se de signatures independents ens resultava més difícil dur a terme les consolidacions”, assenyala.

Nous aranzels

Soriano sosté d’altra banda que els nous aranzels o el Brexit són un element més amb el qual comptar. “Sempre han existit condicicionantes i situacions, no és una cosa exclusiva aquesta època i com a empresa hem de bregar amb elles. En el cas dels aranzels, tenim en compte els proveïdors i certificats d’origen perquè no supose un gran greuge, però són un element més amb el qual cal comptar”.

Finalment, pel que fa a la planta de revestiment, que compta amb una inversió prevista de 250 milions està executada en un 80% i s’estan complint els terminis que es van estimar, sense afectar la producció.

Cal destacar que la inauguració de la mostra, s’ha pogut assistir a la projecció del vídeo presentació de 2020, amb el concepte de Garantia com a eix de Porcelanosa, a més de visita en la planta de revestiment i l’exposició en Venís, una de les signatures del grup.

José Martí enalteix l’esperit emprenedor de Porcelanosa i la seua implicació constant amb la província de Castelló

El president de la Diputació, José Martí, ha enaltit aquest matí el “constant esperit emprenedor” de Porcelanosa, “que ja va començar de la mà en 1973 de la mà del recordat José Soriano Ramos i que, 47 anys després, manté viu per a ser una de les empreses més reconegudes a nivell mundial”.

Martí ha assistit aquest matí a la inauguració de la XXVII Mostra Internacional de la signatura vila-realense. Per al president de la Diputació, parlar de Porcelanosa és fer-ho d’una empresa que “sabut fer un pas avant per a arriscar, crear i innovar”, apuntant en aquest sentit que estem davant una marca “que tots els vila-realenses, i tota la província, pronunciem amb orgull per la seua constant implicació amb aquesta terra”.

Segons José Martí, “humilitat, dedicació i esforç són valors que van portar a José Soriano, amb el suport dels germans Héctor i Manuel Colonques, a convertir a Porcelanosa en una de les signatures de major reconeixement mundial”. En aquest sentit, considera que “per a Castelló és un luxe comptar amb empreses com Porcelanosa, que porta pels cinc continents ben alt el nom de la província, alguna cosa que sens dubte hem d’agrair a María José Soriano, als germans Colonques i tot l’equip humà que mantenen intacte l’esperit innovador de l’impulsor de la signatura”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací