La producció de l’IVC ‘Tórtola’ es presenta al Teatre Principal de Castelló

610

Actualitat Diària

La producció de l’Institut Valencià Cultura ‘Tórtola’ es presenta a Castelló a l’escenari del Teatre Principal el dijous 30 de gener, una obra de la castellonenca Begoña Tena.

El text de l’autora de Castelló ens parla de les experiències més importants de la vida d’aquesta ballarina que va revolucionar el món de la dansa al principi del segle XX amb el valor de voler ser i fer contra tota mena de regles, en una obra convertida en un gran melodrama musical que rescata de l’oblit aquest personatge extraordinari.

‘Tórtola’ va obtindre tres guardons en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019 celebrats el passat 14 d’octubre a Alacant, i va ser juntament amb ‘Animal de séquia’ un dels dos espectacles que més premis van guanyar. Concretament el premi a la millor direcció, per a Rafael Calatayud, el premi al millor text per a Begoña Tena i el premi al millor vestuari per a Carmen Arce.

‘Tórtola’ està interpretada per M. José Peris, Resu Belmonte, Marta Chiner, Anna Casas, Anaïs Duperrein, Alejandra García i Adrián Novella.

La funció és un treball de conjunt fascinant i apassionat interpretat per sis actrius, al voltant d’una dona molt desconeguda, però revolucionària que, a la primera mitat del segle XX va ser musa d’artistes i poetes i que després va ser invisibilitzada.

L’artista més coneguda com a ballarina, també cantava, interpretava i fins i tot pintava, però segons els crítics de l’època el que més ressaltava d’ella era el seu magnetisme, el caràcter polièdric del seu art i el seu gran caràcter.

L’espectacle va ser un dels grans èxits de la passada temporada a València i es va reposar al Teatre Rialto del 5 al 22 de desembre passat. El text va ser creat dins del I Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera.

Les entrades es poden adquirir ací: https://www.instanticket.es/#/detalle/TORTOLA@Janto_SAB/TPCASTE.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací