Peñíscola porta a Fitur una estratègia basada en la sostenibilitat i la intel·ligència turística

981

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Peníscola ha presentat aquesta setmana les línies generals d’actuació de la destinació en la primera cita nacional turística, la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

La localitat es reivindicarà en la cita madrilenya com a destinació innovadora que aposta per la intel·ligència turísrica, la qual cosa centrarà bona part de la seua agenda de treball tant amb cites amb empreses de serveis per al disseny de diverses actuacions al llarg d’aquesta anualitat, com amb administracions superiors.
Peníscola forma part de la Xarxa DTI a nivell nacional, des de la seua constitució, així com del conjunt de destinacions de la Comunitat que estan treballant en aquesta adreça, sent Peníscola un de les tres destinacions vocals dins de la xarxa autonòmica, “apostant per la innovació, la millora de l’accessibilitat, el compromís amb la sostenibilitat, la integració de la tecnologia i la millora de la governança” ha explicat París. S’ha superat ja la primera fase de diagnòstic i enguany el consistori proposa dur a terme diverses actuacions i inversions per a continuar avançant en la implementació de la intel·ligència turística en la gestió de destinació.
El nou portal web, la inclusió de les noves tecnologies a les diverses estratègies de màrqueting i l’aposta per la integració de les diverses àrees per a la gestió de serveis sostenibles i eficients, són els objectius d’aquesta tasca transversal.

“La intel·ligència turística, la planificació estratègica i l’aposta per la qualitat turística ens faran més competitius i hem de reivindicar-nos davant el sector com una destinació pionera i compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible” ha valorat el propi alcalde, Andrés Martínez.
Peníscola de Cinema

Peníscola de Cinema és la marca que la ciutat castellonenca vol continuar posicionant en aquesta edició de la fira madrilenya.

Amb aquest objectiu, es presentarà al costat de la resta de ciutats de cinema de la Comunitat, en un espai específic en fira per a destinacions relacionades amb la indústria audiovisual.l Concretament, la destinació castellonenca compartirà la informació detallada sobre les rutes pels escenaris de rodatges, que s’han vingut ampliant des de la seua posada en marxa des de 2016, tant a professionals com al públic final.

A més, durant el dijous, dia de la Comunitat a l’entorn de la fira, Peníscola presentarà en roda de premsa nous esdeveniments vinculats a la marca de ciutat de pel·lícula, que tindran lloc enguany en la localitat. “Cites que hem d’anar ja posicionant en l’agenda dels mitjans i dels diferents agents turístics, perquè el públic final continue trobant excuses per a visitar-nos i redescobrir Peníscola i els seus escenaris de pel·lícula per a unes vacances de cinema” ha assegurat la regidora.

La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d’una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, trobat un dels seus moments més gloriosos en el rodatge del Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta.

Recentment, l’impuls de l’àrea de Turisme i Comunicació de l’Ajuntament, ha facilitat que Peníscola haja acollit nombrosos rodatges en els últims anys i, més recentment i amb major impacte, la reeixida sèrie nacional El Ministeri del Temps, així com la reconeguda i guardonada serie Joc de Trons , la més important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la pròpia crítica. La sèrie de Mediaset, El Quiosquet de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de les quals es van rodar pràcticament íntegrament a la Ciutat en la Mar, van reportar també una promoció importantíssima per a la destinació.

Els Festivals i l’oferta cultural, claus

A ningú se li escapa que una dels avantatges competitius de Peníscola és el seu patrimoni monumental, conformat principalment pel Castell templer pontifici i la seua ciutadella.
A més d’aquest recurs patrimonial, l’oferta cultural de la ciutat és un dels principals atractius turístics de la destinació, així ho testifica l’últim perfil del turista que Turisme Comunitat Valenciana ha elaborat sobre el turista que arriba a la localitat del Papa Lluna, que assegura que l’oferta cultural de la destinació és ja el principal factor de motivació per al desplaçament del turista a la ciutat, en 7 de cada 10 casos.
Per tot això, la cita madrilenya “és un espacarate irrenunciable per a la nostra oferta cultural i de festivals que, entre diverses administracions, fem possible, com el Festival de Jazz, el Festival de Teatre Clàssic, el Festival de Música Antiga i Barroca, el Festival de Música Clàssica, a més d’altres festivals musicals orientats al segment més jove” ha explicat la responsable de l’àrea.

La gastronomia centra l’agenda

Amb la col·laboració de l’Associació Gastronòmica Ciutat de Peníscola, l’àrea de Turisme continua apostant per l’ampliació del concepte de vacances de cinema en la destinació més enllà del descobriment de les rutes i localitzacions de rodatges, incorporant receptes dels restauradors locals relacionades amb cadascuna de les produccions més emblemàtiques. Amb les receptes i Plats de Cinema la gastronomia peniscolana protagonitzarà un xou cooking en la pròpia fira, així com una demostració gastronòmica en el Mercat de la Pau de la capital, el divendres al llarg de tota la jornada.

L’aposta pel turisme familiar, estratègica per a la destinació

En aquesta nova edició de Fitur per a Peníscola el segment familiar continua sent una de les prioritats, amb el qual emprendrà noves accions promocionals en la cita turística madrilenya com a exemple en l’àmbit de col·laboració públic-privat, així com en l’àmbit de la promoció, de la mà de diferents institucions, també a l’empara de la Secretaria d’Estat de Turisme i de Turespaña, a través del Segell de Turisme Familiar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací