Peníscola manté les platges per davall del 50% de la seua capacitat total

606

Els dos primers dissabtes i diumenges del mes d’agost van concentrar el major nombre de banyistes

Actualitat Diària

El dron amb intel·ligència artificial amb el qual compta el dispositiu de seguretat en platges de l’Ajuntament de Peníscola confirma l’alta capacitat de càrrega de les platges urbanes de la localitat.

El dron sobrevola fins a 4 ocasions al dia el litoral del municipi, acció a penes perceptible pels usuaris ja que aquest és altament silenciós i ha de sobrevolar l’aigua i no l’arenal.

Amb el sistema d’intel·ligència artificial ha extret dades de les platges urbanes durant els dos vols del matí i els dos de la vesprada, identificant que els pics d’ocupació es registren en els controls de les 13.30 hores durant els primers dies del mes d’agost.

Pel que respecta als dies de la setmana, són el dissabte i el diumenge els dies amb majors registres, resultant els dos dissabtes i dos diumenges primers del mes els dies de major ocupació, per damunt del 30% de la capacitat total de càrrega si atenem la restricció normativa que atorga major espai per persona, 10 metres quadrats.

Les ocupacions mitjanes per franges horàries ens aclareixen que els vols realitzats entre les 11 i les 12 hores del matí registren una ocupació per damunt del 20%, dada que s’eleva a les 13.30 hores; l’ocupació baixa durant la vesprada.

“Si atenem les restriccions que indiquen un espai per persona encara menor, de 4 metres quadrats, els percentatges serien encara menors i contemplaríem una capacitat de càrrega de les platges encara superior; no obstant això, estem optant per realitzar els càlculs atenent 10 metres quadrats per usuari, la qual cosa no significa que hagen de mantindre’s aqueixes distàncies, sinó que les nostres platges són prou àmplies com per a allotjar a milers d’usuaris amb amplitud” ha explicat la regidora de l’àrea, Raquel París.

Realitzant el comptatge tenint en compte que l’aforament màxim es *situaria en els 26.000 usuaris, aproximadament, “queda marge per a més del doble de banyistes”, ha remarcat la regidora.

El decàleg de normes d’ús de la platja indica als banyistes que han de respectar els dos metres de distància entre usuaris, “normes el grau de compliment de les quals és elevat fins ara, gràcies a la responsabilitat dels usuaris i a l’esforç que el dispositiu de seguretat en platges desplegat està efectuant per a informar i resoldre dubtes a aquells usuaris que no coneixen la normativa”, ha valorat.

El sistema de control d’aforaments a través del dron que el consistori ha posat en marxa per als mesos de juliol i agost “és molt poc invasiu, passa desapercebut i els usuaris de la platja no es veuen violentats per aquest sistema de videovigilància que a nosaltres ens garanteix el coneixement de l’estat de l’ocupació en platges a temps real per a poder desplaçar banyistes a sectors de la platja menys saturats, garantint així un ús segur del nostre litoral”, ha manifestat París.

La regidora ha volgut posar l’accent en el “esforç enorme” que està realitzant el consistori “per garantir la seguretat a les nostres platges; a més de desplegar un dispositiu informatiu i de seguretat sense precedents, el dron ens facilita dades amb els quals poder avaluar la situació en temps real”, ha finalitzat.

Més de 40 vols en una setmana

El dispositiu, a més dels vols de control i comptatge de banyistes, font la primera setmana d’agost ha realitzat 6 intervencions de salvament amb embarcacions, així com 2 vols per a auxili i cerca de banyistes. “Cal recordar que el dron compta amb sistema de megafonia i flotadors per a poder assistir amb major rapidesa en les actuacions se salvament” ha explicat la regidora, fent una valoració positiva de l’actuació d’aquesta dispositiu dins del desplegament de seguretat a les platges del municipi.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací