Peníscola se suma a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut (EPSP)

668

L’objectiu és crear un Consell de Salut per tal de millorar la qualitat de vida de la població

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Peníscola s’adhereix a l’EPSP per tal de  crear un Consell de Salut. Aquest repte no sols pretén millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, sinó també promocionar la participació ciutadana a través de la creació d’una taula per consensuar les diferents actuacions de l’EPSP.

Peníscola Consell de Salut

El Consell està integrat pels distints representats de la mateixa corporació municipal i per les entitats locals vinculades al món esportiu, del benestar social i la salut. També s’inclouen els representats dels centres educatius i del centre de salut. La regidora de l’àrea en el consistori, María Jesús Albiol assegura: “Abans que finalitze l’any volem crear aquesta taula de participació per millorar la qualitat de vida del nostre poble”.

A la taula ja hi ha distintes propostes de la Regidoria per marcar el camí que hauria de prendre el Consell. Entre aquestes es troba el disseny i la senyalització de rutes saludables pel terme municipal. L’aposta en les rutes saludables ve motivada pels seus grans beneficis per a la salut. No obstant i això, les àrees de Benestar Social i Esport també coordinaran la programació d’iniciatives i activitats amb els distints objectius que s’emmarquen dins de l’EPSP, com  ara jornades formatives, tallers, xarrades o activitats.

Aquestes iniciatives van destinades a la divulgació i promoció per a la prevenció de la salut i per a la pràctica dels hàbits saludables. També es tindrà en compte les diferents necessitats segons els diferents trams d’edat, des de la infància i etapa educativa, fins l’etapa de la tercera edat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací