Patricia Puerta analitza a Morella els serveis socials del futur i advoca per aproximar l’atenció a les pedanies

500

Actualitat Diària

 La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha abordat i planificat aquest matí amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el futur dels serveis socials rurals de la província. Un futur que, en opinió de Puerta, passa per “avançar cap a un model més proper i adaptat a la realitat social que vivim”. En aquest sentit, considera que “hem d’estar presents en tots els llocs d’aquesta província caracteritzada per la seua dispersió poblacional, com són les pedanies”.

Al respecte d’això, Puerta ha posat Morella com a exemple “d’una ciutat que mira per la igualtat de serveis i que treballa cada dia per a dotar de major qualitat de vida a la seua gent, en especial la gent major”. Es referia així a l’aposta de l’ajuntament, en col·laboració amb la Diputació, de dotar les seues dues pedanies, Ortella i Xiva, amb centres de promoció de l’autonomia personal, que tenen un finançament provincial de 7.000 euros. Puerta, que ha felicitat l’alcalde per “la seua sensibilitat territorial”, ha assegurat que “cal seguir amb aquesta línia de treball que assumim com a nostra”.

Pel que respecta al servei que es presta, ha recordat que amb la propera regularització del servei aquesta prestació “guanyarà en qualitat, atenció i professionalització, el que és una important notícia per a les persones que ja fan ús d’aquest servei d’envelliment actiu i per a les seues famílies”.

En la seua visita a Morella, la titular de Benestar Social també ha tingut l’ocasió de conversar amb responsables de la residència de Sant Joan Baptista de Morella, centre que ha estat afectat de forma important per la pandèmia de Covid-19. La vicepresidenta s’ha interessat pels protocols d’actuació i per l’estat, tant físic com psicològic dels usuaris i personal, i ha llançat un missatge d’ànims i força per a tothom “perquè d’aquesta eixirem”.

MILLORA DEL TRANSPORT AMB LES PEDANIES

Així mateix, Patricia Puerta ha abordat amb l’alcalde la problemàtica de la mobilitat a la capital dels Ports, molt extensa en territori i formada per diferents nuclis de població. Puerta ha explicat que Morella rebrà una subvenció de 8.700 euros per a garantir l’existència d’una línia de transport que connecte Ortells i Xiva a Morella perquè els seus habitants puguen desplaçar-se per a realitzar gestions administratives. A aquesta ajuda, cal afegir la del taxi rural, que aproxima als veïns i veïnes que el necessiten als centres mèdics més pròxims per a passar consulta o realitzar altres labors sanitàries.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací