‘In the Stars’, la Simfònica oferirà un concert de cine amb la música de Star Wars, Superman o E.T.

866

El 28 de desembre la Simfònica interpretarà conegudes partitures per a cine de John Williams

Actualitat Diària

L’Orquestra Simfònica de Castelló oferirà, com és tradició, un concert per concloure l’any el divendres 28 de desembre a les 19:30 a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Esta vegada amb un programa de cine: música simfònica del compositor cinematogràfic John Williams, autor de mítiques bandes sonores musicals com la de la saga Star Wars de George Lucas o el film E.T. de Steven Spielberg. Amb el títol genèric ‘In the Stars‘ el programa abasta infinitat de temes musicals i orquestrals extrets de composicions per a cine famoses del mateix compositor. La majoria de la seua producció ha sigut nominada o premiada amb prestigiosos guardons com l’Oscar —amb 51 nominacions a este premi és la segona persona més nominada de la Història dels Oscar, només superat per Walt Disney—, Globus d’Or, Emmy, BAFTA o Grammy. Destacable és la seua col·laboració amb Spielberg en obres com Jurassic Park o Encontres a la Tercera Fase, la saga d’Indiana Jones, Minority Report, Tauró, Hook o La llista de Schindler, amb Richard Donner per a totes les pel·lícules de Superman o amb Lucas per a cadascuna de les produccions que s’han fet de la Guerra de les Galàxies. Obra seua també és la banda sonora de Harry Potter, per exemple.

En definitiva, amb mig centenar d’obres purament musicals i, sobretot, amb les més de 100 composicions per a cinema, John Williams ha posat banda sonora a infinitud d’instants a les nostres vides i s’erigeix com un dels més grans compositors del segle XX. La seua música fa patent una barreja d’estils amb evident influència tardoromàntica i de mestres d’aquesta època, tal com expressa Williams: “Lucas em va demanar que escriguera un tema per a Luke…i vaig associar la meua ment a l’heroisme de Korngold, l’idealisme de Holst i les fanfàrries d’Elgar”. També és palés la seua influència wagneriana tot i advertir la seua gran creativitat i eclecticisme musical, perquè com indica el mateix compositor “des d’un punt de vista temàtic, harmònic i melòdic, totes les notes són de la meua pròpia collita”.

L’auditori podrà escoltar en aquest singular concert d’evocacions estel·lars amb temes de Superman, Encontres a la Tercera Fase i E.T. a la primera part. I en la segona, el protagonisme serà per a la Guerra de les Galàxies amb una successió de números de les suites que s’han editat de la banda sonora d’aquesta saga. Els temes dedicats a mode de leit motiv a la Princessa Leia, Yoda, Rey o Darth Vader s’alternaran amb el tema del Duel dels destins o el de la Marxa de la Resistència. Un concert atractiu i amb gran qualitat musical per a que els espectadors es deixen emportar per la música de Williams fins a les estreles sense poder evitar que la força de les seues composicions els acompanye.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací