L’UJI inicia la licitació de l’última fase de la Facultat de Ciències de la Salut amb la col.laboració de la Generalitat

967

“És una gran notícia, perque complim amb els objectius marcats per els dos ens i podrem començar les obres al juny”, assegura Alcón

Actualitat Diària

La Universitat Jaume I ha anunciat que en els pròxims dies es publicarà la licitació del primer lot del contracte d’obres, que permetrà començar la construcció de la segona fase de la Facultat de Ciències de la Salut. En concret, abans que acabe l’any, i tal com va anunciar el president Ximo Puig, es licitaran les obres d’estructura amb un pressupost, IVA inclòs, de 3.143.908,68 euros.

Només començar 2019 es publicarà el lot de la direcció d’obra, per import de 187.138,60 euros. I, al llarg de 2019, es publicaran la resta de lots de l’obra (edificació, instal·lacions i mobiliari) fins a l’import total de l’edifici, que ascendeix a 16.097.546,91 euros. L’execució de les obres es durà a terme entre 2019 i 2021.

Aquesta obra es finançarà amb una línia específica prevista al pressupost de la Generalitat Valenciana. Al pressupost de 2019 hi han consignats 900.000 euros i actualment s’està treballant amb la Generalitat en el Conveni que concretarà el finançament restant.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha mostrat la seua satisfacció per l’inici de la licitació de l’última fase de la Facultat de Ciències de la Salut aquest mes, amb el que tant la Generalitat Valenciana com l’UJI compleixen amb els compromisos d’arrancar el procés abans de finalitzar 2018. «És una magnífica notícia perquè ens permet complir amb el nostre calendari per començar les obres a l’estiu de 2019, quan no interferisquen amb les classes, i poder acabar aquesta infraestructura docent tan necessària en 2021, la qual cosa sens dubte redundarà en un gran benefici per al nostre estudiantat però també tota la societat de Castelló», ha assenyalat.

Fases de la FCS
Cal recordar que les obres de construcció de la Facultat de Ciències de la Salut s’han dividit en tres grans fases. La fase 0 va consistir en la construcció del servei d’experimentació animal i va suposar una inversió de 2, 2 milions d’euros; la fase 1, que consta de tres mòduls, va consistir en la construcció dels edificis d’investigació, serveis centrals i aulari i va tindre un cost de 21,2 milions d’euros; i la fase 2, la licitació de la qual s’inicia ara, inclou dos nous mòduls, per a aulari i departaments, i es preveu que tinga un cost de 13 milions d’euros.

La FCS tindrà una superfície final construïda de més de 22.000 metres quadrats distribuïts de la següent forma: 655 m2 del servei d’experimentació animal; 13.198 m2 de la fase 1 i 8.014,56 m2 de la fase 2.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací