Onda presenta el projecte per a desdoblegar l’avinguda Montanejos, canalitzar la Rasa Sala i crear part d’un carril bici urbà

927

El vial per a bicicletes s’unirà al de l’avinguda Serra d’Espadà i al del Salvador i els treballs seran finançats amb Fons Feder de la Unió Europea

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda ha presentat el projecte per al desdoblament de l’avinguda Montanejos, que també contempla una canalització de la Rasa Sala i la creació d’una part del carril bici urbà. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, al costat de la regidora d’Urbanisme, Marta Piquer, explica que “aquest projecte és un dels més destacats de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) i és molt important per a la localitat, ja que permetrà millorar la circulació en la zona i minimitzar el trànsit rodat per dins de la ciutat fent que siga una mobilitat més sostenible, així com intentar resoldre la problemàtica que es produeix amb les avingudes d’aigua en la Rasa Sala per a canalitzar-la i minimitzar les inundacions. A més, aquesta seria una de les primeres actuacions d’una futura ronda Nord, que és una de les reivindicacions històriques de la localitat i que s’hauria d’executar en el futur. A més, estem en converses amb la Conselleria per a donar eixida a aquesta circumval·lació amb la carretera de Tales i descongestionar l’avinguda País Valencià”.

250219 alcalde de Onda Ximo Huguet y concejala Urbanismo Marta Piquer presentación desdoblamiento av montanejos Ayuntamiento Onda 2L’alcalde ha destacat que “el desdoblament de l’avinguda Montanejos i les actuacions relacionades amb aquesta estaran subvencionats amb els Fons Feder de la Unió Europea gràcies a l’EDUSI que desenvolupem al principi de la legislatura i que suposarà una inversió de 5 milions d’euros en la transformació d’Onda. Estem molt satisfets perquè vam demostrar que amb aquestes inversions tenim una manera de fer Europa i una manera de fer Onda, més sostenible mediambientalment i una ciutat més integradora socialment”.

Gràcies a aquesta actuació també se solucionarà una qüestió que es ve produint  actualment a  la Rasa Sala i que permetrà evitar futurs problemes amb les pluges torrencials que es puguen originar en aquesta zona i millorar la canalització de les aigües pluvials. “Quan venen grans avingudes d’aigua aquest punt es converteix en conflictiu i amb aquesta canalització podrem desviar-la al tanc de control de tempestes que tenim a l’avinguda Serra d’Espadà i que té bastant capacitat per a suportar aquestes avingudes i donar solució a un problema històric a la nostra ciutat”, ha comentat Huguet.

A més, l’alcalde ha indicat que “aquest desdoblament inclourà la construcció d’un carril bici, que s’unirà amb el que ja existeix cap al Salvador, que es va fer a l’inici de legislatura,  i el de l’avinguda Serra d’Espadà, i que es finançarà també amb Fons Feder, en les circumval·lacions de la localitat”. Quant a la situació del projecte, els responsables municipals han explicat que tindrà un cost de 740.000 euros que tindrà una part subvencionada pels fons de la Unió Europea i que prompte eixirà a licitació per aqueix preu encara que durant el procés de concurs públic podria disminuir aquest cost.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací