Onda manté actiu el Servei d’Igualtat d’Oportunitats per a les víctimes de violència de gènere

734

Albalat: “Més que mai hem de fer costat a les dones en risc de maltractament perquè se senten acompanyades i protegides”

Actualitat Diària

El Servei d’Igualtat d’Oportunitats d’Onda continua en marxa durant l’Estat d’Alarma decretat pel Govern. L’Ajuntament informa que les víctimes de violència de gènere seran ateses amb cita prèvia i per via telemàtica a través del correu: igualdad@onda.es, o el telèfon 964 60 28 58, ext. 3021.

Aquest servei d’informació i assessorament en matèria d’igualtat i prevenció de la violència de gènere estarà disponible de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores

La regidor de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha destacat que “en aquesta situació de confinament, més que mai hem de fer costat a les dones que puguen estar patint maltractament, ja que és ara quan es poden sentir més aïllades que mai. Per això, des del Servei d’Igualtat ens posem a la disposició de les veïnes d’Onda per a qualsevol assumpte relacionat amb matèries d’igualtat i prevenció de la violència de gènere”.

A més, ha sol·licitat la contribució de la societat perquè, en cas d’escoltar o intuir que una veïna puga estar patint violència “puguen oferir-li la seua ajuda o bé cridar a les autoritats”.

A més, està disponible el Centre Dóna 24 hores de Castelló que manté el seu servei d’atenció integral a les dones víctimes de maltractament, que poden trucar al telèfon 900 580 888 abans d’assistir personalment. També poden telefonar al número gratuït 016, disponible 24 hores i que no deixa rastre o utilitzar el servei online per correu electrònic 016-online@mscbs.es.

“La xarxa familiar i d’amics és molt important en aquests casos, per la qual cosa si una possible víctima es posa en contacte amb tu, o el teu amb ella es recomana preguntar
si necessita que realitzes la trucada als telèfons d’assistència”, ha destacat Albalat.
Atenció sanitària a causa del Covid-19.

Així mateix, destacar que al dubte de qualsevol símptoma s’haurà de trucar al telèfon habilitat per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública al 900 300 555.

OndaSOS segueix en funcionament

Des de mitjan octubre fins a dies abans de l’Estat d’Alarma, l’App no ha parat de rebre nous usuaris, ja són més de 500 persones les que compten en els seus dispositius amb el botó del pànic més conegut com OndaSOS.

Aquesta tecnologia pròpia del consistori es pot utilitzar després de donar-se d’alta i rebre l’usuari i la contrasenya en la Policia Local d’Onda.

En finalitzar l’Estat d’Alarma, totes aquelles persones que vulguen registrar-se podran fer-ho tots els dimarts de 16 a 19 hores en la reguarda policial del municipi.

Quant al seu funcionament, l’usuari connectarà immediatament amb la Policia Local i a través de geolocalització es presentarà en el lloc indicat per a evitar incidències.

Onda amb la Campanya #EstemAmbTu

L’Ajuntament d’Onda s’ha adherit a la campanya “Estem amb tu, la Violència de gènere l’erms unides” del Ministeri d’Igualtat. És una campanya institucional d’informació i sensibilització, amb l’objectiu de conscienciar contra la violència de gènere dins de les llars i conscienciar del bon tracte durant el període del confinament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací