Onda destinarà més de 3 milions d’euros per a crear ocupació en aquest exercici

Huguet ha explicat que “sabem que no és una competència municipal, però estem disposats a fer tot el possible"

1491

ActualitatDiària

L’actual equip de govern portarà a la propera sessió plenària per a la seva aprovació una incorporació de romanent a través de la qual pretén destinar 381.000 euros de fons propis a programes d’ocupació per a veïns de la localitat. Aquests recursos econòmics s’uniran a subvencions d’altres administracions que aconseguirien una inversió d’1,8 milions d’euros i donarien ocupació a 120 persones.

L‘alcalde Ximo Huguet ha explicat que “sabem que no és una competència municipal, però estem disposats a fer tot el possible perquè, a Onda, les dades de desocupació vagin disminuint amb el temps. Per això, volem destinar aquesta important xifra econòmica a complementar aquests programes d’ocupació i seguirem amb els plans de formació que duem a terme a Onda i que també són una font de millora de l’empleabilitat de persones aturades”.

Aquesta partida que es vol destinar a ocupar persones en situació de desocupació s’obtindrà, tal com ha indicat Huguet, del romanent de tresoreria. Així, entre els programes de formació per a aturats previsiblement trobem el d’AEDL amb una contractació de 12 mesos; els d’EMPUJU i EMCUJU amb 30 ocupacions d’un any; el Pla d’Ocupació de la Diputació de Castelló per a sis persones durant quatre mesos; el d’Informadors Turístics, de dues persones durant cinc mesos; els d’EMCORD i EMCORP que emprarà a vuit persones durant sis mesos; el conveni amb l’INEM que significa emprar a 20 persones durant un mes; el Taller d’Ocupació T’Avalem amb 14 persones durant 12 mesos; l’Escola Taller Et Formem per a 25 persones durant 12 mesos; i el taller d’Ocupació Onda VII per a 14 persones durant un any.

Així mateix, l’alcalde ha recordat que aquesta inversió se sumaria a la qual ja està reflectida al Pressupost de 2018. L‘Ajuntament d’Onda ja inverteix aquest any 1.383.302 euros en tallers d’ocupació que estan donant una nova oportunitat laboral a més de 80 onders. Per tant, quan s’aprovi en la propera sessió plenària aquesta incorporació de romanent, l’Ajuntament invertirà en aquest exercici, amb ajuda d’altres administracions, més de 3 milions d’euros en ocupació.
Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací