Onda destina 710.000 euros en el Pressupost de 2019 per a garantir la igualtat d’oportunitats i lluitar contra la pobresa energètica

962

Actualitat Diària 

L’Ajuntament d’Onda continua apostant per la política social del municipi en els pressupostos de 2019, uns comptes amb marcat caràcter social. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que “des de l’àrea de Política Social, que dirigeix la tinent d’alcalde  Mari Carmen Aguilella, vam seguir treballant para no deixar a ningú en el camí i es mantenen totes les partides que pretenen intentar que totes les persones que residisquen a Onda puguen tenir oportunitats. Però entre totes, cal destacar els 710.000 euros per als onders amb l’objectiu de garantir-los la igualtat d’oportunitats i lluitar contra la pobresa energètica.

Com a novetat, enguany, el govern onder proposa destinar 2.000 euros per a un conveni amb Cocemfe, ja que existeixen persones de la localitat que participen en l’equip de bàsquet adaptat de l’entitat. A més, es proposa un acord amb l’Associació d’Esclerosi Múltiple i amb la de Daño Cerebral de 3.000 i 2.000 euros respectivament, per a facilitar un transport adequat per als seus usuaris. A més s’adheriran a la Xarxa Sanitària Solidària. Una altra de les propostes que portarà el Pressupost Municipal que ha preparat l’equip de govern és la de mantenir el servei gratuït d’assessorament a les famílies que tinguen problemes amb el lloguer o la hipoteca, a través de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària, amb l’objectiu que no perden el seu habitatge, com es realitzava enguany.

Així mateix, l’equip de govern segueix apostant per mantenir el Programa de parentabilitat  que va engegar l’any passat, defensant l’interès i el benestar dels menors. D’altra banda, l’alcalde ha afirmat que “l’Ajuntament d’Onda  destinarà prop de 340.000 euros a associacions locals i ajudes a desenvolupament i cooperació, igualant i fins i tot superant a ciutats amb molta més població que la nostra, perquè estem convençuts que hem de construir la ciutat entre tots, facilitant la participació de les associacions i col·lectius locals i ajudant-los en la imprescindible labor que realitzen”.

Finalment, una part del Pressupost de Política Social es proposa destinar a oferir ajudes i millors serveis a les persones majors del municipi. El govern desitja mantenir el programa ‘Ajuda a domicili’ amb el qual proporcionar un major recolzament en les seues cases a les persones majors, promovent la seua independència i autonomia personal; a més del ‘Menjar a casa’, dirigit a aquelles persones majors que viuen soles en els seus domicilis.

Huguet ha conclòs dient que “amb aquesta proposta de Pressupost, volem arribar al màxim de persones que necessiten aquestes ajudes, assegurant-los una qualitat de vida digna. No volem deixar-nos a ningú pel camí, perquè tots junts caminem per a aconseguir el màxim benestar possible. Però, també, cal recordar que ho anem ha fer congelant els impostos i eliminant taxes importants, per la qual cosa la ciutadania no va a haver de pagar més per mantenir i fins i tot incrementar els serveis que rep des de l’Ajuntament, que és la institució més propera als veïns”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací