S’inicien a Nules els tràmits per a la posada en marxa del pla especial per a l’us de sòl per a festivals

864

S’aprova el nou conveni amb el personal laboral i l’acord amb els funcionaris de l’Ajuntament

Actualitat Diària

Nules ha començat el procediment per a dotar d’ús terciari-recreatiu a terrenys que actualment estan catalogats com a rústics perquè puguen ser destinats a festivals i concerts de música o a càmping.

Així doncs, el Ple de l’Ajuntament de Nules, en la sessió plenària celebrada dijous, ha aprovat començar el procediment simplificat d’avaluació ambiental i territorial estratègica del document inicial estratègic del pla especial de delimitació de zona per a ús terciari-recreatiu en sòl no urbanitzable comú i sòl urbanitzable no programat, “és un primer pas molt important perquè el nostre municipi tinga espais destinats a festivals o grans concerts de música que fins ara no tenia, amb aquesta aprovació inicial es tracta d’iniciar els tràmits perquè terrenys catalogats com a rústics i destinats al cultiu de cítrics puguen tindre la compatibilitat per a l’ús terciari-recreatiu”, explica l’alcalde de Nules, David García.

Per altra banda, s’ha aprovat sol·licitar una subvenció per valor de 232.054,80 euros a la Generalitat Valenciana per a un projecte d’Escola d’Ocupació ET FORMEM, destinat a persones amb dificultats d’inserció laboral o que pertanyen a col·lectius vulnerables. Alhora ha sol·licitat també una subvenció amb una quantia de 105.900 euros a la Diputació Provincial de Castelló, emmarcada en el Pla 135 per a arreglar les voreres i suprimir barreres arquitectòniques en els carrers de l’Assutzena i d’Isaac Peral.

A més, s’ha sol·licitat a la institució provincial la inclusió de la remodelació del Jardí Botànic en el Pla Ceràmic de Regeneració Urbana.

Altres punts tractats en aquest Ple han sigut l’aprovació tant del nou conveni del personal laboral com l’acord de funcionaris de l’Ajuntament de Nules en els

quals s’han recollit noves adaptacions legislatives i peticions fetes des dels diferents sindicats, “aquests acords van ser aprovats en la Mesa General de Negociació per unanimitat i signats per tots els sindicats amb representació en l’Ajuntament com ara CSIF, UGT, CCOO, STAS i USO. De fet és una satisfacció per a nosaltres aprovar aquests convenis ja que hem estat treballant i negociants amb els treballadors des de l’inici de la legislatura”, assenyala García.

També s’ha aprovat el Reglament d’Organització i Funcionament de la Policia Local pel qual es regularà la Policia Local de Nules, aquesta normativa s’ha adaptat a la nova llei de coordinació de Policia Local de la Comunitat Valenciana que va entrar en vigor fa un any aproximadament i ha estat consensuat amb tots els sindicats amb representació en el Consell de Policia Local de Nules i amb la direcció del cos.

El Ple ha aprovat a més el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) amb el qual es deixa sense efecte l’anterior que data de la legislatura 1999-2003, “el nou ROM preveu diferents qüestions que s’han introduït en aquesta legislatura i que és positiu que es consoliden al marge de qui estiga al capdavant del govern local”, matisa l’alcalde de Nules. Així entre les novetats que s’hi han introduït cal destacar la retransmissió dels plens en reproducció en línia, la intervenció del públic en finalitzar les sessions, les videoactes o la major transparència dels regidors a l’hora d’accedir a la informació pública.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací