Nules tanca l’any 2017 amb 563 persones a l’atur, les xifres més baixes de l’actual legislatura de l’equip de govern

1347
T’Avalem Nules,

La regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura, explica que “aquestes dades indiquen que les polítiques d’ocupació que portem a terme són efectives”

Actualitat Diària

La localitat de Nules ha tancat l’any 2017 amb 563 persones a l’atur,  el que representa les xifres d’atur més baixes de l’actual legislatura. En concret, en l’any 2017 ha disminuït la xifra de l’atur en 112 persones ja que ha passat de 675 persones en l’atur al mes de gener a 563 en l’últim mes de l’any.

De fet en el període del mes de juny del 2015 al mes de desembre del 2017 s’ha reduït de manera gradual en 340 persones. Sobre això, la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura, comenta que, “aquestes dades són molt significatives per a nosaltres ja que ens indiquen que les polítiques d’ocupació que portem a terme són efectives, encara que som conscients que hi ha molt per fer.

De fet, en aquests anys s’ha registrat un augment econòmic en els pressupostos i també en temes relacionats amb contractació amb una inversió de més de 600.000 euros en capítols de personal sols en l’últim exercici i amb la recuperació de serveis municipals que abans estaven subcontractats com ara la neteja, piscina, brigada d’obres, jardineria, entre d’altres”.                                                       

Polítiques d’ocupació

Enguany s’han posat en marxa el projecte T’Avalem Nules, amb una aportació del Consell de 389.059,20 euros i una aportació municipal de 100.000 euros, per al qual s’han contractat vint-i-cinc persones que estant treballant en la remodelació del passeig de Mascarell; el projecte T’Avalem Plus dotat amb una subvenció del Servef de 125.513,16 euros, per al qual s’han contractat sis joves qualificats per un període d’un any i a jornada completa que estan treballant en diferents departaments municipals; i també s’han posat en marxa altres actuacions d’ocupació com el Pla d’Ocupació Conjunt pel qual s’ha contractat un total d’11 persones per un període de tres mesos al qual l’Ajuntament de Nules ha destinat 53.825,25 euros i la Diputació Provincial de Castelló 5.944,47 euros.

Per altra banda, també en l’any 2017 s’ha posat en marxa un taller d’ocupació nou amb una dotació econòmica de 244.157,60 euros dels quals 50.000 euros són d’aportació municipal i la resta, 194.157,60, del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) de la Generalitat Valenciana, i del qual es beneficiaran 10 persones en situació de desocupació. Aquest Taller d’Ocupació III Nules té una durada d’un any i consta d’un mòdul anomenat Fructicultura mitjançant el qual es crearà una ruta turística del procés de cultiu de la clemenules, a més de la neteja i manteniment dels horts de propietat municipal.

La regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura, explica que “aquest Taller d’Ocupació III és una mostra més de la preocupació d’aquest equip de govern per la formació de les persones que es troben en l’atur perquè milloren la seua qualificació per a la seua reinserció laboral. De fet, un dels objectius d’aquest tipus de mòduls és l’obtenció d’un certificat de professionalitat de 560 hores”.

A més, s’han dut a terme altres contractacions emmarcades en els programes Emcorp i Emcord del Servef, mitjançant el primer s’ha contractat un conductor de camió i dos fusters. Aquest programa de subvencions d’iniciativa social, que té un import de 17.000 euros, està destinat a la contractació de persones aturades del municipi de Nules de llarga duració.

Pel que respecta a l’Emcord cal destacar que es tracta d’un programa de subvencions, amb una quantitat de 17.000 euros, enfocat a persones aturades d’almenys 30 anys i pel qual s’ha contractat quatre peons i dos pintors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací