Nules redueix la presència de mosquits entre un 60 i un 70% amb els tractaments amb drons dels últims dies

952

ActualitatDiària

L’Ajuntament de Nules ha intensificat en els últims dies els tractaments per a controlar les poblacions de mosquits detectades després de les últimes pluges que han donat com a resultat que la presència de mosquits al terme municipal de Nules es redueixca entre un 60 i un 70%, “davant la situació excepcional que ens hem trobat tant l’ajuntament com l’empresa Lokímica hem fet un gran esforç per a radicar les poblacions de mosquits el més aviat possible. De tota manera, continuarem amb el tractament fins acabar amb eixe 30% que queda de mosquits. Hem utilitzat tots els recursos que tenim al nostre abast per a combatre aquesta plaga, de manera que amb els tractaments intensius hem pogut reduir en un 70% els mosquits encara que no estarem satisfets fins que aconseguim zero mosquits al nostre terme municipal ”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

Al llarg d’aquest matí professionals especialitzats de l’empresa Lokímica han estat realitzant inspeccions amb drons des de la finca El Pou per a localitzar focus de mosquits i tractar zones de difícil accés.

Cal recordar que des del passat dimecres 6 de juny l’empresa Lokímica, com a responsable dels serveis de desinsectació de l’Ajuntament de Nules, està realitzant treballs de manera continuada matí i vesprada, inclòs el cap de setmana, per a controlar les poblacions de mosquits que han augmentat considerablement per les darreres pluges i a l’augment progressiu de les temperatures.

Gabinet de Comunicació

Els projectes que formen la I edició del Focus d’Empreses de Nules tenen el suport d’importants indústries i entitats locals, de fet l’Ajuntament de Nules ha signat diferents convenis de patrocini amb Huhtamaki, Grespania, Kerabén i la Caixa Rural Sant Josep que aportaran 21.000 euros perquè els deu projectes de l’actual focus d’empreses puguen ser una realitat.

“Per a nosaltres és molt important involucrar l’empresariat local en el projecte Natiu i concretament en el Focus d’Empreses i crear així sinèrgies entre el teixit empresarial i comercial de Nules i també de la comarca de la Plana Baixa. Per aquest motiu busquem empreses que patrocinen els projectes del Focus d’Empreses, de moment hem recaptat 21.000 euros però continuem treballant per a aconseguir noves col·laboracions”, explica l’alcalde de Nules, David García.

L’objectiu principal de la creació del Focus d’Empreses és que els deu projectes seleccionats tinguen un gran potencial de creixement a la localitat, de manera que per un període d’un any els projectes seleccionats a més de tindre un espai físic on desenvolupar el negoci, tinguen un tutor per a la realització del pla d’empresa i formació específica impartida per personal especialitzat, a més de classes d’entrenament i finançament inicial per a posar en marxa l’empresa.

“És una satisfacció per a nosaltres que aquesta iniciativa siga ja una realitat ja que es tracta d’una de les apostes més importants de l’equip de govern per a aquesta legislatura. Una iniciativa que està lligada al Projecte Natiu creat per a l’emprenedoria i el desenvolupament local”, comenta l’alcalde de Nules.

Diversitat de projectes

Els negocis que es pretén posar en marxa amb aquest Focus d’Empreses presenten molta diversitat, així doncs ens trobem amb Healthy BB Protection, que es dedica al desenvolupament i comercialització d’additius per a superfícies amb propietats bactericides o repel·lents amb els quals aconseguir espais com ara guarderies, quiròfans, sales de cures… més segurs.

BioZERO és un projecte empresarial que proposa usos nous per a les zeolites, un mineral natural capaç de destoxicar el cos humà i que pot ser utilitzat en l’agricultura ecològica. Un altre dels negocis que forma part del Focus d’Empreses és l’anomenat Triskel Gest Deportiva, es tracta de la primera xarxa de professionals i centre prèmium per a cobrir les necessitats d’un públic objectiu ben definit com són els viatgers de negocis amb un poder adquisitiu elevat.

OpenMEDIA és un altre projecte empresarial que ofereix tres plataformes tecnològiques per a la creació i gestió de canals de vídeo interactiu, la gestió centralitzada de xarxes inalàmbriques i el desenvolupament d’aplicacions de baix cost enfocat al comerç i a l’empresa; Sergio Salvador Chef preveu un negoci gastronòmic nou que inclou els serveis d’un xef privat a domicili, serveis d’àpats per a esdeveniments, tasts privats i assessoria gastronòmica, entre d’altres.

Una altra proposta que es treballa al Focus d’Empreses és Agroiteaf, una empresa que vol oferir serveis agrícoles que preveuen les noves normatives europees i les normes de qualitat i medi ambient que demana el mercat actual. Devising Mediciones Precisión vol guiar els sectors de la indústria ceràmica i agrícola de Nules perquè puguen oferir productes nous amb millores de control de producció i qualitat.

També podem trobar-hi projectes relacionats amb l’estalvi energètic, confort i tecnologia; o el comerç electrònic com Rentyn Alquiler Maq Online, una nova empresa emergent basada en les noves tecnologies (TIC); o aplicacions mòbils mitjançant l’empresa Verbena, que té com a objectiu gestionar la convivència de les penyes de festes mitjançant un sistema que té seccions com la realització de pagaments o l’organització per a la neteja dels casals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací