Nules ofereix la seua col·laboració en l’atenció als centenars de persones refugiades a bord de l’Aquarius

2378

ActualitatDiària

L’Ajuntament de Nules, preocupat pels Drets Humans i sensibilitzat amb l’últim succés ocorregut aquests dies, s’ha posat en contacte amb el Consell per a mostrar-li la seua disposició per a col·laborar en l’atenció als centenars de persones refugiades a bord del vaixell de rescat Aquarius que en els propers dies arribarà al port de València.

“L’Oficina Pangea de l’Ajuntament de Nules es va posar ahir en contacte amb la Direcció General d’Inclusió Social per tal d’oferir-se a ajudar la Generalitat Valenciana en tot el que es puga, comptant sempre amb els mitjans municipals al nostre abast. A més, amb aquesta iniciativa complim l’acord plenari de setembre de l’any 2015 amb el qual tots els grups acordàrem amb una declaració institucional declarar Nules ciutat acollidora”, comenta la regidora de Serveis Socials, Rosa Ventura.

Cal destacar a més que l’Ajuntament de Nules pertany a la xarxa Pangea (abans AMICS) des de l’any 2008. Aquesta oficina està ubicada al departament de Serveis Socials i es centra en la integració de les persones migrants i la cohesió social, “donem assessorament a les persones migrants i nouvingudes perquè coneguen tots els recursos existents a la nostra localitat, puguen exercir els seus drets com a ciutadans i també perquè siguen coneixedors dels seus deures, afavorint d’aquesta manera la integració des d’una perspectiva intercultural. És un servei molt demanat a Nules on es treballa cada dia per la convivència i la cohesió social de la població”, explica la regidora de Serveis Socials.

No obstant això, des de la Direcció General d’Inclusió Social s’ha informat l’Ajuntament de Nules que per tal de canalitzar i poder fer la tasca adequada des de la Generalitat Valenciana es coordinaran totes les mostres de solidaritat des d’una adreça aquarius@112cv.gva.es i un número de telèfon 963 428 099, aquests són els dos únics canals oficials, tant les entitats locals com les persones particulars interessades se’n poden informar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací