Nules instal·larà Punts Violeta en la crida i en el concert de Camela per unes festes lliures d’agressions sexistes

2308

‘Nules, per unes festes lliures d’abusos i agressions sexistes’, és el lema de la campanya que l’Ajuntament de Nules desenvoluparà els dies de les festes patronals en honor a sant Bartomeu que se celebraran del 16 al 26 d’agost i amb la qual es pretén conscienciar la ciutadania que cal el compromís de tots i totes per a gaudir dels espais festius amb seguretat i llibertat.

nules punts violetaPer aquest motiu s’instal·laran Punts Violenta en alguns dels actes com ara la crida, que tindrà lloc el dissabte 18 d’agost, i el concert de Camela, que està previst per al dissabte 25 d’agost, “es tracta d’uns espais per a informar, previndre i conscienciar la ciutadania sobre qualsevol tipus d’agressió sexista que comptaran amb voluntaris formats per un agent d’igualtat i per professionals de les forces de seguretat”, explica el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

Precisament dijous ha tingut lloc una reunió de coordinació entre els diferents agents implicats en aquesta iniciativa i a la qual han assistit representants dels departaments de Polítiques d’Igualtat i de Festes de l’Ajuntament de Nules, de la Guàrdia Civil, de la Policia Local, de Creu Roja i de l’Associació de Dones per la Igualtat de Nules (ADIN).

Sobre això, el regidor de Polítiques d’Igualtat comenta que “amb aquesta actuació volem evitar actituds i conductes sexistes que puguen arribar a l’ofensa, la intimidació o fins i tot a algun tipus d’agressió en el transcurs de les pròximes festes patronals”.

Les persones interessades a col·laborar-hi com a voluntaris poden inscriure-s’hi a l’adreça igualtat@nules.es o al departament de Polítiques d’Igualtat en horari de 10.00 a 13.00 hores.

Cal destacar a més que Nules està adherida a la Xarxa Isonomia de municipis per la igualtat efectiva de dones i homes.

L’Ajuntament de Nules juntament amb l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme estant treballant en la creació d’un arxiu fotogràfic i documental sobre la platja de Nules, més en concret relacionat amb els habitatges de primera línia de platja.

“La idea és fer un arxiu amb imatges i documents històrics de la nostra platja per a tindre documentació que es puga aportar a l’hora de demostrar la regressió que ha patit el litoral de Nules a causa de les actuacions fetes al seu dia i que van perjudicar la nostra costa, a més també es faran exposicions mitjançant les quals es donarà a conéixer la trajectòria del litoral de Nules en el temps”, explica l’alcalde de Nules, David García.

Per aquest motiu a la Tourist Info de la platja de Nules s’ha habilitat un punt perquè els ciutadans que vulguen col·laborar-hi faciliten la documentació, informació o fotografies que consideren perquè formen part d’aquest arxiu que es vol crear.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací