Nou Nissan Qashqai: Les motoritzacions elèctriques impulsen el crossover més venut

550

Actualitat Diària

El nou Nissan Qashqai ofereix una combinació sense concessions de rendiment dinàmic, tren de rodatge refinat i motoritzacions de baix consum.

Amb l’objectiu de recolzar l’objectiu de Nissan d’aconseguir el 50% de les vendes de models electrificats a Europa en 2024, el nou Nissan Qashqai no sols estarà disponible amb un motor 1.3 DiG-T de gasolina de 12 V equipat amb tecnologia híbrida lleugera, sinó que també representa l’estrena europea del sistema e-POWER, la motorització innovadora i guardonada de Nissan que utilitza tecnologies de l’innovador Nissan LEAF 100% elèctric de la marca.

El sistema e-POWER per al nou Qashqai s’ha desenvolupat especialment perquè aquest model compleixi les rigoroses demandes dels conductors europeus. El Qashqai amb sistema e-POWER no sols aconsegueix un elevat nivell d’eficiència de combustible i baixes emissions de CO₂, sinó també una resposta immediata i una gran acceleració.

Gràcies a les maneres de tracció 2WD i 4WD, les transmissions manual de 6 velocitats o la nova Xtronic CVT, i la conducció amb motor elèctric pur cortesia del sistema e-POWER, les opcions de motorització del nou Qashqai satisfan tots els requisits dels clients, ja que totes dues opcions motrius ofereixen un gran plaer de conducció.

Marco Fioravanti, vicepresident de Planificació de Producte de Nissan automotivi Europe, ha declarat: «Els clients demanden, i amb raó, vehicles més eficients, però també volen una experiència de conducció agradable. Els vehicles elèctrics brinden la màxima satisfacció per les seves sensacions de conducció i els clients adoren el parell instantani i l’acceleració contínua que ofereixen. En adoptar un motor 100% elèctric amb el sistema e-POWER per al nou Qashqai electrificat, els clients poden gaudir dels avantatges de la conducció elèctrica, però sense tenir en compte l’autonomia ni l’accés a la infraestructura de càrrega».

1.3 DiG-T DE GASOLINA I 140 CV / HÍBRID SUAU ALiS DE 158 CV I 12 V

El sistema híbrid suau ALiS (Advanced Lithium-ió Battery System – sistema avançat de bateria d’ions de liti) de 12 V disponible per al nou Qashqai és una tecnologia híbrida més assequible que ofereix un avantatge quant a l’assistència de parell, el temps de detenció del motor a velocitat estabilitzada i en deceleraciones (només XTronic) i el fre motor, amb millores tant en el consum de combustible com en les emissions de CO2 (-4 g/km).

L’efecte positiu de la gestió energètica del sistema híbrid lleuger respecte a les emissions de CO2 resulta competitiu per a aquest segment i, a més, el motor 1,3 de gasolina ofereix més potència i parell que els competidors clau. El sistema híbrid lleuger ALiS afegeix només 22 kg a la massa total del vehicle.

En desaccelerar, l’energia que es recupera mitjançant la regeneració es guarda en la bateria d’ions de liti. Aquesta energia es transmet durant la parada al ralentí, el fre motor (només versions CVT) i l’assistència de parell.

En usar el fre motor a velocitats de menys de 18 km/h i amb el fre activat, el motor s’apaga i l’energia emmagatzemada s’utilitza per a alimentar l’equip elèctric del vehicle. Aquesta funció permet prolongar la parada del motor i reduir el consum de combustible.

En accelerar (entre 20 km/h i 110 km/h), l’energia de la bateria d’ions de liti permet que el motor generi un parell addicional de 6 Nm durant fins a 20 segons. D’aquesta manera es contribueix a reduir l’esforç de parell del motor i a millorar l’estalvi de combustible.

El sistema ALiS va connectat al refinat i fiable motor de gasolina 1.3 DiG-T que es va començar a usar en el Qashqai en 2018. Aquest motor s’ha millorat encara més per al nou Qashqai amb 50 components de nou disseny i compliment de la norma Euro6-d Full.

El turbocompressor compta amb una vàlvula de descàrrega controlada elèctricament per a aconseguir una resposta més ràpida; els nous filtres milloren l’injector central; la reducció de la fricció en diversos components redueix les emissions de CO2; i el filtre de partícules compta amb un nou substrat i un catalitzador sota el sòl.

El sistema ALiS del motor 1.3 de gasolina i 12 V tindrà opció de dues potències diferents, 140 CV i 158 CV, amb una transmissió manual de 6 velocitats o una caixa del canvi Xtronic CVT (només per a la versió de 158 CV). La potència màxima del motor s’aconsegueix a les 5500 rpm, amb un parell màxim disponible de 270 Nm a unes còmodes 1750 rpm en els models de 158 CV.

En les versions manuals, la caixa del canvi s’ha millorat per a oferir una sensació de canvi més ràpida, directa i esportiva. La nova generació de la caixa Xtronic CVT ofereix un millor consum de combustible i sensació d’acceleració gràcies a millores que inclouen un sistema de bomba doble d’oli amb una nova bomba elèctrica d’oli. La transmissió CVT del nou Qashqai ofereix el millor de dos mons, una conducció suau i sense interrupcions en ciutat i una connexió directa a l’estil DCT en acceleracions fortes.

La tracció 2WD està disponible tant per a les versions de 140 CV com per a les de 158 CV, mentre que la tracció 4WD només estarà disponible per als models Xtronic de 158 CV. El nou sistema de control 4WD i de selecció de manera de conducció resulta més intuïtiu i intel·ligent, ja que s’adapta a les condicions externes mitjançant cinc maneres de conducció: Normal, ECO, Esportiu, Neu i Tot terreny. En cas que alguna roda patini, el temps de reacció del sistema 4WD s’ha reduït en un factor de cinc fins a situar-se al voltant de 0,2 segons.

E-POWER

El nou Qashqai serà el primer model a incorporar l’innovador sistema de propulsió e-POWER de Nissan a Europa. El sistema e-POWER és exclusiu de Nissan i resulta un component clau de l’estratègia de Mobilitat Intel·ligent de l’empresa, a més de suposar un enfocament únic respecte a l’electrificació perquè permet que la conducció diària resulti emocionant.

El sistema e-POWER del nou Qashqai està format per una bateria d’alt rendiment i una motorització integrats amb un motor de gasolina de 157 CV amb una taxa de compressió variable que és la millor de la seva categoria, un generador d’energia, un inversor i un motor elèctric de 140 kW de grandària i potència similars als dels vehicles elèctrics de Nissan. Resulta una solució única perquè ofereix l’agradable acceleració lineal sense interrupcions tan característica dels vehicles elèctrics, però sense la rutina diària de la recàrrega d’aquests.

Per a satisfer les demandes típiques dels consumidors europeus i la seva conducció diària, el sistema e-POWER s’ha actualitzat de manera significativa per al nou Qashqai. Mentre que en el cas del Note, el cotxe més venut al Japó en els últims anys, utilitza un motor de gasolina de 1,2 litres que carrega la unitat de la bateria i genera una potència final de 108 CV, en el cas d’Europa, aquesta unitat s’ha actualitzat a un motor de gasolina de 1,5 litres amb una potència final de 140 kw (190 CV).

L’element únic del sistema e-Power és que el motor de combustió s’usa únicament per a carregar la bateria d’alt rendiment, mentre que les rodes són impulsades pel motor elèctric. Això significa que el motor sempre funciona al règim òptim, la qual cosa suposa una eficiència de combustible superior i menys emissions de CO₂ en comparació amb un motor de combustió interna tradicional.

David Moss, vicepresident sènior de Recerca i desenvolupament per a la regió d’Àfrica, Orient Mitjà, l’Índia, Europa i Oceania (AMIEO), ha afirmat: «El sistema e-POWER ofereix la millor tecnologia de transició entre el motor de combustió interna i el vehicle elèctric, la qual cosa permet als usuaris gaudir d’emocionants sensacions de conducció d’un vehicle elèctric i d’una eficiència impressionant a un preu assequible. Estem ansiosos perquè els clients experimentin l’emoció del rendiment de conducció electrificat superior del nou Qashqai: és l’expressió perfecta de la Mobilitat Intel·ligent Nissan».

El nou Qashqai e-POWER ofereix un consum de combustible excel·lent en les maneres Baix / Mig / Alt, per la qual cosa resulta ideal per a la conducció en ciutat, amb un consum de combustible estimat en cicle combinat de 5,3 l/100 km*. Com a resultat, la generació de CO2 també és menor i es preveu que sigui altament competitiva amb només 122 g/km.

(Estimació. Pendent d’homologació final)

Gràcies al motor elèctric pur, no hi ha retards com succeeix amb un motor de combustió interna. La resposta instantània «com la d’un vehicle elèctric » ofereix una sensació estimulant de parell elevat i el millor nivell d’acceleració a diferents velocitats perquè accions com avançar o incorporar-se a una autopista resultin més fàcils i inspirin més confiança.

Hi ha tres maneres de conducció en les versions e-POWER: Normal, Sport i Eco. En manera Normal, el cotxe genera una acceleració i una potència de frenada excel·lents (aixecant el pedal de l’accelerador) comparable a la frenada dels models convencionals de gasolina. En la manera Sport, el cotxe accelera encara més ràpid amb una potència de frenat incrementada, ideal per a conducció esportiva. En manera Eco, el cotxe entra en manera d’estalvi de combustible optimitzant l’energia de la bateria. En qualsevol de les tres maneres és possible seleccionar addicionalment la manera B que incrementa la retenció en aixecar el pedal de l’accelerador, minimitzant així l’ús del fre.

El nou Qashqai amb e-POWER no sols accelera més ràpid que els seus rivals híbrids, sinó que ho fa amb menys RPM. El sistema funciona de manera molt silenciosa, gairebé igual que un vehicle elèctric, i està configurat per a obtenir el millor nivell de silenci i sensació de connexió en accelerar, gràcies a l’enfocament a mantenir la relació entre les RPM i la velocitat del vehicle.

Igual que el LEAF, el nou Qashqai e-POWER es beneficia d’una experiència de conducció amb «un sol pedal» totalment nova gràcies a la manera e-Pedal. Els conductors poden arrencar, accelerar i desaccelerar usant només el pedal de l’accelerador, la qual cosa inclou fins al 90% de les situacions de conducció.

En condicions de conducció urbana intermitent, la manera e-Pedal redueix significativament la necessitat de moure el peu d’un pedal a un altre en generar fins a 0,2 G de desacceleració en aixecar el peu de l’accelerador. Aquesta funció permet que la conducció sigui més senzilla i relaxant. Per a facilitar les maniobres amb e-pedal, el pedal del fre ha de ser trepitjat per a detenir el vehicle. En carreteres obertes i sinuoses, el sistema e-Pedal ofereix una conducció més atractiva i redueix la necessitat de trepitjar el fre durant les corbes.

Els conductors poden controlar el flux d’energia del sistema e-POWER en l’indicador TFT de 12’’ per a verificar l’estat del sistema.

El sistema e-POWER de Nissan es va usar per primera vegada en els models Noti i Serena al Japó. Va resultar ser un èxit immediat quant a popularitat entre els clients, perquè més del 70% dels Noti i gairebé la meitat dels Asserena venuts al país són versions e-POWER. De fet, el SUV compacte Nissan Kicks recentment llançat i equipat amb e-POWER acaba de rebre el premi Tecnologia de l’Any 2021 atorgat per la Conferència d’Investigadors i Periodistes Automobilístics del Japó.

Matthew Wright, vicepresident de Disseny i Desenvolupament de Motors del Nissan Technical Centri Europe, ha declarat: «Des de 2007, quan va crear el segment, el nou Qashqai sempre ha estat la referència del segment crossover. Amb la tercera generació del Qashqai, els clients nous i existents adoraran les opcions innovadores de motorització disponibles. La nostra oferta és simple i innovadora, perquè totes dues opcions de motorització són eficients, però així i tot són divertides de conduir. El nostre enfocament respecte al nou Qashqai electrificat no ha requerit concessions i això resulta molt evident tant pel motor 1.3 de gasolina amb tecnologia híbrida suau, com per l’opció única de e-Power».

La venda del nou Nissan Qashqai equipat amb el sistema e-POWER començarà en 2022, però més tard que la versió amb motor 1.3 de gasolina.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací