Nissan revela que els conductors de vehicles elèctrics viatgen més que la resta

591

Actualitat Diària

Com a prova de la satisfacció de la mobilitat de zero emissions, Nissan revela que els conductors espanyols de vehicles elèctrics van més lluny. De fet, cada any recorren una mitjana de 1630 quilòmetres més que els conductors de vehicles de combustió interna, segons un recent estudi a nivell europeu encarregat pel fabricant d’automòbils.

Amb l’objectiu de contribuir a comprendre millor les experiències de conducció i la percepció dels automobilistes europeus, l’estudi revela que els conductors de vehicles elèctrics s’estan convertint en pioners en les carreteres europees, amb una mitjana de més de 14 200 km anuals, enfront dels 13 600 km que recorre de mitjana un conductor europeu el vehicle del qual està equipat amb motor de combustió.

En vespres del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el dissabte 5 de juny i l’objectiu del qual és fomentar la conscienciació i l’acció a tot el món per a protegir el nostre entorn, aquests resultats presenten la mobilitat elèctrica i els seus avantatges mediambientals com un factor clau per a ajudar a afrontar els reptes ecològics.

«Aquesta recerca reitera que la conducció elèctrica no sols és una opció intel·ligent i beneficiosa per al medi ambient, sinó també una opció divertida, emocionant i pràctica per als propietaris. No és d’estranyar que ara la gent condueixi els vehicles elèctrics més que els cotxes amb motor de combustió interna. Confiem que, amb un major nombre de vehicles elèctrics en la carretera, es dissipin els mites, i que l’ansietat per l’autonomia sigui aviat cosa del passat», ha declarat Arnaud Charpentier, vicepresident regional d’Estratègia de Producte i Preus de Nissan AMIEO.

Caminar el camí

Dels conductors europeus de vehicles elèctrics enquestats, els italians són els que més viatgen, amb una mitjana de més de 15 000 km anuals, seguits de prop pels holandesos (14 800 km), i pels espanyols (14 298 km) el que demostra que els que ja han fet el canvi se senten a gust al volant de motors de zero emissions.

Resulta tranquil·litzador que el 74% dels conductors espanyols estiguin satisfets amb l’actual infraestructura de càrrega disponible, la qual cosa indica un alt grau de satisfacció entre els actuals usuaris de vehicles elèctrics i una oportunitat positiva per als futurs beneficiaris d’aquesta tecnologia.

Connectant

Gairebé la meitat (47%) dels conductors europeus de vehicles amb motor de combustió interna afirmen que el principal avantatge d’un cotxe de gasolina o dièsel és la seva major autonomia. De la mateixa manera, quan s’analitzen les raons per les quals el 30% d’ells no es plantegen la possibilitat d’adquirir un vehicle elèctric, la majoria (58%) afirma que la major preocupació és que els vehicles elèctrics tenen una autonomia reduïda.

Una anàlisi més detallada a nivell nacional dels factors que convencerien als conductors espanyols que en l’actualitat condueixen un vehicle de combustió per a passar-se a un vehicle elèctric revela alguna cosa que no resulta sorprenent:

El 41% dels conductors creu que el principal factor d’atracció seria la facilitat de recàrrega
El 41% pensa que un preu de compra més baix ajudaria a la transició al vehicle elèctric
Per al 39% el major atractiu seria una major autonomia
No obstant això, malgrat aquests resultats, els conductors de vehicles elèctrics contraresten amb confiança aquests temors. El 76% dels actuals conductors espanyols de vehicles elèctrics assenyalen que la seva experiència amb l’autonomia ha estat millor del que esperaven. Aquests resultats serveixen com a potent indicació als conductors de vehicles amb motor de combustió interna que l’autonomia no hauria de ser un factor dissuasiu per a canviar-se a un vehicle elèctric.

«Amb els vehicles elèctrics creixent en acceptació en el mercat, podem confiar que aquests resultats positius ajudaran a canviar les opinions dels conductors de vehicles de combustió que encara senten una certa ansietat per l’autonomia i que els impedeix passar-se a una mobilitat de zero emissions», ha afegit Arnaud.

Realitat distorsionada

L’enquesta també revela una forta desconnexió entorn de la recàrrega i la infraestructura entre els conductors de vehicles elèctrics i la impressió dels de vehicles de combustió que encara no es beneficien d’elles, la qual cosa posa de manifest punts de vista molt diferents.

El 61% dels conductors espanyols de vehicles amb motor de combustió que no es planteja la possibilitat d’adquirir un vehicle elèctric creu que no hi ha suficients punts de càrrega.
El 58% creu que els vehicles elèctrics tenen baixa autonomia
El 58% suggereix que no hi ha suficient infraestructura pública de càrrega
No obstant això, més d’una quarta part dels conductors espanyols de vehicles elèctrics afirmen que el preu de compra elevat (32%), el temps de càrrega (28%) i quedar-se sense càrrega (26%), són els majors mites de la conducció d’un elèctric.

Liderar el canvi: sèrie La meva vida amb un Nissan LEAF

A mesura que ens endinsem en la segona dècada de l’electrificació, resulta cada vegada més evident que els vehicles elèctrics s’integraran en la nostra vida quotidiana.

En l’últim lliurament de la sèrie La meva vida amb un Nissan LEAF, els propietaris del Nissan LEAF comenten els seus aspectes favorits de ser usuaris d’un vehicle elèctric, parlant del quilometratge, la conducció de llarga distància, la tecnologia avançada, la seguretat i molt més.

Luis Charro, espanyol de 84 anys, va prendre la decisió de canviar-se a un LEAF després de la seva jubilació. Animat pels nombrosos avantatges ambientals del seu vehicle elèctric, Luis també va decidir instal·lar panells solars a la seva casa per a carregar el seu cotxe. Impressionat per la rapidesa amb la qual va poder adaptar-se al seu nou vehicle i a la seva avançada tecnologia, Luis demostra que mai és massa tarda per a passar-se al vehicle elèctric.

Edwin Glaser, propietari holandès d’un LEAF, admet que les contínues millores en les infraestructures de càrrega al llarg dels anys que ha tingut el seu LEAF, combinades amb les actualitzacions del model, li fan sentir-se a gust al volant cobrint llargues distàncies.

Marc Massullo és conductor professional, ja que condueix un taxi a Roma. L’autonomia és un aspecte no negociable per a ell, per la qual cosa ha quedat tan impressionat amb el seu Nissan LEAF que ja és propietari del seu tercer model.

La noruega Maria Jansen ha celebrat recentment la recepció del 500 000.º LEAF a tot el món. En canviar-se al model de 62 kWh, María es beneficia d’una major autonomia i d’una millor experiència de conducció. La seva família viu a Suècia, per la qual cosa sent una major tranquil·litat al saber que el seu LEAF pot realitzar viatges llargs amb facilitat.

Durant la primera dècada del Nissan LEAF, el primer cotxe 100% elèctric del món ha atret a més de 500 000 propietaris a tot el món. En conjunt, aquests propietaris han recorregut suficients quilòmetres com per a donar la volta a la terra 400 000 vegades, la qual cosa demostra que els conductors de vehicles elèctrics no són tímids quan es tracta de recórrer grans distàncies.

«Vivim un moment emocionant per a la indústria de l’automòbil. A mesura que continuem ampliant la nostra gamma elèctrica amb el crossover cupè elèctric, el Nissan Ariya, i el nou Qashqai amb la nostra guardonada tecnologia e-POWER, hi haurà més opcions per a ajudar a convèncer als conductors a fer el canvi i seguir aquesta tendència positiva de trajectes més nets per al nostre planeta», ha afegit Arnaud Charpentier.

Tots els vídeos de la sèrie “La meva vida amb un Nissan LEAF” presenta testimoniatges reals que destaquen la mobilitat elèctrica com una forma de vida agradable. Per a conèixer la història completa dels propietaris del LEAF, visita Nissan Stories.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací