Nissan recorda les claus i consells per a aconseguir una conducció més eficient

629

El sistema e-Pedal del Nissan LEAF és una de les iniciatives que ha llançat la companyia per a promoure una conducció més segura

Actualitat Diària

Aquests dies, són dies de molts desplaçaments per les nostres carreteres, la qual cosa posa de manifest la necessitat d’incrementar la seguretat, però al mateix temps i per raons mediambientals, és important promoure una major eficiència energètica en les carreteres. Reduir el consum de carburant significa també estalvis considerables a l’hora d’usar el vehicle en els trajectes programats.

El transport és el sector que més energia consumeix a Espanya, aconseguint un 40% del total nacional. En aquest sentit, solament el vehicle turisme representa aproximadament el 15% de tota l’energia final consumida a Espanya.

Sota aquest context, l’ús racional dels mitjans de transport i la gestió eficient de les flotes de vehicles és un element cada vegada més important per a aconseguir un major estalvi energètic en el sector del transport. En línia amb el seu compromís amb la mobilitat sostenible, Nissan promou algunes de les pràctiques que s’han de tindre en compte durant la conducció per a una major eficiència energètica.

Se sent parlar de la conducció eficient però, el consumidor sap realment de què es tracta? Bàsicament, és introduir canvis en els hàbits de conducció per a adaptar-los a les innovacions introduïdes en els motors actuals que permeten reduir el consum de carburant, la contaminació ambiental, augmentar la seguretat en carretera, millorar el confort dels ocupants…

Nissan, sobre la base d’un decàleg elaborat per la Direcció General de Trànsit i l’IDAE (Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic) recorda deu consells de conducció eficient.

Els beneficis d’una conducció eficient es poden resumir en:

-Un estalvi mitjà de combustible del 15%.
-Millora mediambiental.
-Reducció del 15% de les emissions de CO₂.
-Disminució de la contaminació acústica.
-Augment del confort del vehicle.
-Reducció de l’estrés del conductor.
-Disminució del risc d’accidents.

Decàleg de Conducció Eficient

D’aquesta manera, arrancar el motor sense trepitjar l’accelerador, circular amb marxes més llargues i a baixes revolucions, reduir la marxa a més tardar possible especialment en les baixades, mantindre una velocitat uniforme evitant acceleracions i canvis bruscos de marxa o conduir amb una adequada distància de seguretat i un ampli camp de visió que permeta veure dos o tres cotxes per davant, són algunes de les mesures que ajuden a fer una gestió energètica més eficient durant la conducció.

Tecnologies d’impuls a la conducció eficient

Cal recordar que el vehicle elèctric és un aliat indiscutible en la conducció eficient i no sols perquè és l’únic vehicle 100% zero emissions, sinó perquè la seua forma de conducció ajuda considerablement a rebaixar l’estrés del conductor i a incrementar la seguretat dels ocupants del vehicle, així com a reduir la contaminació acústica. En aquest sentit, Nissan, líder en aquesta tecnologia, també ho és en el mercat espanyol, liderant la mobilitat elèctrica zero emissions amb els seus dos vehicles, Nissan LEAF i Nissan e-NV200.

A més, Nissan és l’única marca capaç d’oferir als usuaris vehicles electrificats, serveis energètics i energia portàtil. Nissan aposta per una conducció més emocionant i, al mateix temps, més eficient gràcies a la reducció de les emissions i un major estalvi de combustible. La companyia està desenvolupant noves tecnologies de sistemes de propulsió, mentre persegueix també l’objectiu de zero emissions. Un dels productes estrela de la companyia és el Nissan LEAF, líder del mercat a Espanya de vehicles elèctrics, que incorpora el sistema e-Pedal. Aquest sistema té com a objectiu buscar la simplificació en la tasca de conducció. Per primera vegada l’accelerador es converteix en el pedal que gestiona tant l’acceleració com el fre en un únic element. Un altre dels exemples de sistemes per a l’eficiència energètica de Nissan és la tecnologia Vehicle-to-Grid (V2G), que combina la càrrega bidireccional, la qual cosa permet als vehicles elèctrics integrar-se totalment en la xarxa elèctrica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací