Nissan promou la seguretat en les carreteres en aquest estiu

652

Actualitat Diària

En el marc de les diferents operacions sortida de l’estiu, Nissan vol recordar la importància de seguir una sèrie de mesures i actituds preventives per a fomentar la seguretat en la carretera. Durant les vacances, els desplaçaments per carretera augmenten considerablement.

Els majors problemes circulatoris es presentaran en les sortides dels grans nuclis urbans cap a zones turístiques de la costa, segones residències o zones de muntanya, per la qual cosa es recomana planificar el viatge i evitar les hores més desfavorables.

Mesures i actituds bàsiques de prevenció

En l’actualitat es poden i s’han de reduir les possibilitats de sofrir complicacions durant la conducció corregint una sèrie d’actituds bàsiques. Entre les més òbvies es troben la falta d’ús del cinturó de seguretat, les distraccions pel mòbil, l’incompliment dels límits de velocitat o el consum d’alcohol. Més enllà de les mesures de prevenció per part del conductor, abans de sortir de viatge és important revisar l’estat del vehicle, planificar el viatge o, fins i tot, distribuir correctament l’equipatge en el maleter.

En línia amb el seu lema “zero accidents, zero emissions”, Nissan manté la seva aposta constant per la seguretat i la reducció de la sinistralitat viària. Sota la seva estratègia Nissan Intelligent Mobility, la companyia busca incrementar la protecció tant del conductor com dels vianants a través de la incorporació de tecnologies de conducció avançades. En aquest sentit, la resposta de Nissan al desafiament del sector automobilístic quant a millorar la seguretat viària es basa a “democratitzar” els avanços tecnològics i fer-los arribar a tots els públics, inclosa la conducció autònoma.

Innovació que vela pel conductor.

Nissan busca oferir confort i tranquil·litat durant el viatge. Les Tecnologies Intel·ligents “Escut de Protecció Intel·ligent Nissan” de Nissan® constitueixen un enfocament integrat de seguretat. Aquest sistema vigila, respon i protegeix al conductor, els ocupants i els vianants, de gairebé tot el que pugui ocórrer-los en la carretera.

1. Vigilar

Les tecnologies intel·ligents “Safety Shield” estan dissenyades per a ajudar a vigilar les condicions de l’entorn. Van des d’un sistema que s’assegura que la pressió dels pneumàtics sigui la correcta fins a un sistema disponible que vigila els patrons de conducció del conductor i li avisa quan sigui l’hora en què possiblement és necessari prendre un descans.

2. Respondre

Ja sigui si és necessari frenar fermament o esquivar un obstacle inesperat, aquestes tecnologies ajuden a respondre a una situació potencialment perillosa (un obstacle en la calçada, etc.).

3. Protegir

Quan un impacte és inevitable, la construcció de la carrosseria per zones de Nissan ajuda a absorbir-lo mentre els sistemes avançats de cinturons de seguretat i els coixins de seguretat ajuden a protegir als ocupants.

En definitiva, es tracta d’evitar en la mesura que sigui possible l’error humà, que és present en el 90% dels accidents que es produeixen.

Altres afegits de l’Escut de Protecció Intel·ligent Nissan són les càmeres i sensors que detecten les línies de la carretera per a evitar canvis de carril involuntaris o la posició de vehicles en angle mort en activar els intermitents. Per part seva, la cambra posterior s’encarregarà d’evitar els imprevistos provocats per persones o objectes que s’interposin en el camí en realitzar una maniobra d’aparcament marxa enrere. També s’inclou un sensor capaç de llegir la distància entre el vehicle i el que precedeix, avisant al conductor del possible impacte mentre aprofita aquesta franja d’escassos segons per a tibar el cinturó de seguretat i fins i tot accionant el fre de manera automàtica, evitant mals majors en el cas d’una col·lisió.

Altres tecnologies que s’inclouen en aquest sistema és l’avís de col·lisió frontal, que vigila dos cotxes per davant i avisa per a reduir la velocitat, abans fins i tot que el conductor sàpiga què és el que està alentint el trànsit o la detecció de vianants, que en funció de les velocitats relatives, aquesta acció pot evitar un impacte o reduir la seva gravetat.

La totalitat dels vehicles nous que embeni Nissan porten incorporat l’Escut de Protecció Intel·ligent Nissan.

Nissan Micra, un exemple de democratització tecnològica i seguretat.

El nou Nissan Micra no sols suposa un canvi radical en el seu aspecte exterior sinó que també és un pas al capdavant en l’estratègia de Mobilitat Intel·ligent de Nissan ja que incorpora tecnologia que fins al moment no porta cap altre vehicle del segment B.

Per exemple, el Micra inclou l’alerta i prevenció de canvi de carril involuntari (a més del senyal visual i acústica el vehicle també torna de manera automàtica i subtil a la seva trajectòria).

El Nissan Micra inclou la càmera de visió 360è que ja incorporen els crossovers Qashqai, X-Trail i Juke. Aquestes i altres tecnologies són la prova clara de la filosofia Nissan Intelligent Mobility inclosa en un vehicle com el Nissan Micra:

Alerta i prevenció de canvi de carril involuntari. Es tracta d’un sistema d’alerta i prevenció de canvi de carril. Quan el sistema està activat, el volant vibra suaument i els frens del cotxe s’activen individualment per a retornar el cotxe al seu carril.

Sistema anti-col·lisió frontal intel·ligent. Serveix per a evitar impactes o reduir la seva gravetat, a més d’incloure tecnologia de detecció de vianants. Aquest últim element és tota una novetat en un turisme Nissan del segment B a Europa.

Reconeixement de senyals de trànsit. Gràcies a aquesta tecnologia, els conductors sempre saben quin és el límit de velocitat en la carretera per la qual estan circulant. La lectura apareix en el quadre de comandament.

Assistent de llums en carretera curtes/llargues. Quan aquest sistema està activat, els fars canvien automàticament de llums curtes a llargues per a millorar la visibilitat i la seguretat en la carretera a la nit.

Cambra de visió 360è intel·ligent. L’aclamat sistema de cambra de 360˚ de Nissan serveix d’ajuda en les maniobres marxa enrere i inclou una funció de detecció d’objectes en moviment per a un rendiment de seguretat millorat.

Control d’angle mort. Els sensors de radar instal·lats en el para-xocs posterior s’activen per a advertir al conductor, de manera visual o auditiva, sobre l’existència d’altres vehicles en carrils adjacents. Això redueix el risc d’impacte en sortir o incorporar-se a la via.

Conducció autònoma

El sistema ProPILOT reforça el control del conductor sobre el vehicle assistint-li en les tasques de guiat de direcció, acceleració i frenat, per la qual cosa rebaixa l’estrès en la conducció alhora que augmenta la seguretat dels passatgers. Aquest sistema està ja present en Juke, Qashqai, X-Trail i LEAF.

D’altra banda, una altra de les novetats en el camp de la conducció autònoma és la incorporació del sistema e-Pedal en el Nissan LEAF, que té com a objectiu buscar la simplificació en la tasca de conducció. Per primera vegada l’accelerador es converteix en el pedal que gestiona tant l’acceleració com el fre en un únic element.

Amb la seva estratègia de mobilitat intel·ligent “zero accidents, zero emissions”, Nissan aporta grans beneficis a la societat, promovent al seu torn la reducció d’accidents i l’augment de la seguretat en les carreteres.

En definitiva, tots els agents involucrats en la seguretat viària té la seva part de responsabilitat i Nissan assumeix la seva intentant que tots els avanços tecnològics que incrementen la seguretat dels seus vehicles arribi a la major part del públic possible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací