Nissan millora la seguretat dels conductors amb avanços tecnològics de recerca i desenvolupament ‘Brain-to-Vehicle’

693

L’objectiu del projecte és reduir la sinistralitat anticipant les ordres del cervell amb control compartit

Actualitat Diària

Nissan, en la seua aposta ferma per millorar la seguretat en els seus vehicles i reduir la sinistralitat en les carreteres continua investigant noves aplicacions tecnològiques per a minimitzar l’error humà que està present en un 90% dels accidents de trànsit.

En aquest sentit, Nissan treballa en un concepte denominat ‘Brain-to-Vehicle’, una gran revolució per al sector que connectarà el cervell del conductor al vehicle canviant radicalment la forma en la qual interaccionem amb els automòbils. L’objectiu, més que substituir al conductor amb un pilot automàtic, és tindre accés a les seues intencions entre 0,2 i 0,8 segons abans que les execute per a així anticipar-se i aconseguir una conducció personalitzada, més còmoda i segura. El projecte d’aplicació de les interfícies cervell computador presenta avanços en tecnologia wearable de mesurament de l’activitat cerebral, en processament de l’activitat cerebral per a obtindre l’anticipació al moviment, i en noves maneres de realitzar el control compartit amb els automòbils.

L’objectiu del projecte: Brain-to-Vehicle (B2V)

Des que el cervell dona una ordre de moviment fins que els nostres músculs l’executen passen entre 0,2 i 0,4 segons, temps que tarda l’ordre a recórrer el sistema nerviós des del cervell fins a l’activació de la musculatura. A més, abans que el cervell de l’ordre, entre uns 0,2 a 0,6 segons es produeixen els senyals cerebrals de ‘preparació’ del moviment. En aquest cas, entre 0,4 i 1 segon abans que un conductor trepitge el pedal del fre ja es poden interpretar els senyals per a identificar la intenció del conductor, i així el cotxe podria començar la frenada instantàniament. A 100km/h això suposa estalviar-se 27 metres de frenada. Això pot estendre’s a qualsevol gir o maniobra que vaja a dur a terme el cotxe, atés que involucra un comportament motor amb els nostres braços o cames que podria ser anticipat pel vehicle.

Un aspecte molt important de la integració d’aquesta informació amb l’automòbil és que està basat en un control compartit, és a dir, el conductor i el cotxe comparteixen la conducció per a augmentar l’experiència i la seguretat.

Aquest avanç de Nissan és una primera fita desenvolupada en col·laboració amb Bitbrain, l’Institut Federal Suís de Tecnologia i l’Institut Nacional d’Investigacions Científiques del Canadà.

Aquest projecte s’assentisca sobre quatre pilars bàsics de recerca i desenvolupament:

  • Una nova tecnologia wearable de mesurament de l’activitat cerebral d’electroencefalografia (EEG), sense fil, còmoda per a portar posada durant llarg temps, i molt fiable per a capturar el comportament natural en un cotxe.
  • Una anàlisi de dades de l’activitat cerebral en temps real capaç de detectar l’anticipació al moviment del conductor.
  • Nous procediments de control compartit entre l’automòbil i el conductor utilitzant la informació cerebral.
  • Nous sistemes d’integració i proves basats en simulacions i cotxes reals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací