Nissan, líder en vehicles elèctrics a Espanya amb dos nous rècords dels seus elèctrics: LEAF i e-NV200

654

Actualitat Diària

Nissan va tancar l’any passat amb el lideratge de vehicles elèctrics a Espanya i amb dos rècords històrics per als seus vehicles elèctrics Nissan LEAF i Nissan e-NV200. Mai en la història del nostre mercat Nissan havia matriculat tantes unitats d’aquests dos models com el va fer l’any 2019. A més, El Nissan Qashqai va acabar com a líder del segment crossover a Espanya per tretzé any consecutiu, sent el tercer model més venut de tota Espanya. A més, el volum registrat per Qashqai va ser el segon major de la història d’aquest vehicle en el mercat espanyol. Nissan va finalitzar l’exercici amb un volum de 58.173 unitats i una quota de mercat del 4%.

Marco Bou, Conseller Director General de Nissan Ibèria comenta referent a aquests resultats “Els resultats de Nissan en 2019 han sigut bons, especialment si analitzem les dues tendències majoritàries del mercat d’automòbils a Espanya, els crossovers i la mobilitat elèctrica zero emissions. En aquests àmbits Nissan i els seus models Qashqai, Leaf i la furgoneta “made in Spain” e-NV200, lideren els segments que més creixen en el mercat espanyol, establint nous rècords en el cas dels vehicles elèctrics. Per part seua, el Nissan Micra ha tingut un excel·lent comportament amb un creixement global del 10% i dins del segment particular amb un increïble increment del 50%. Nissan Qashqai s’ha situat en el podi dels vehicles més venuts en el mercat espanyol com a tercer model més venut i ha registrat el segon volum més alt de la història d’aquest vehicle en el mercat espanyol, a més de liderar per tretzena vegada de manera consecutiva el segment de moda, el dels crossovers. Aquests resultats han sigut possibles gràcies a una xarxa compromesa, a serveis únics que ofereix Nissan dins del sector automobilístic i al treball de tot l’equip de Nissan amb un enfocament clar en el client.”.

Els crossovers, són hui dia el segment que marca l’evolució dels diferents mercats, especialment, el mercat espanyol on en 2019 va suposar el 47% de les matriculacions totals, és a dir, quasi un de cada dos vehicles que es venen a Espanya ja és un crossover.

En els últims deu anys, aquest segment ha experimentat una evolució molt important. Fa 10 anys, existien 16 marques en el mercat, hui dia són 35 marques les que tenen ja un o diversos models del segment crossover i des del seu inici, Nissan Qashqai ha liderat any rere any aquest segment, revalidant un any més el títol de crossover més venut en el mercat espanyol per tretzena vegada de manera consecutiva i escalant fins a la tercera posició dels vehicles més venuts a Espanya. A més, els 30.156 Nissan Qashqai matriculats en el mercat espanyol signifiquen el segon volum més alt en la història d’aquest vehicle en el mercat espanyol, a quasi 7.000 unitats de diferència respecte al seu immediat perseguidor.

Mobilitat Elèctrica Zero Emissions

Nissan ha liderat en 2019 el segment que està cridat a convertir-se en un dels pilars del sector automobilístic, el del vehicle elèctric. Mai en la història una marca havia matriculat tants vehicles elèctrics com Nissan ho ha fet enguany. En total, Nissan ha matriculat 2.191 unitats, la qual cosa representa un 25,7% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquest volum representa una quota de quasi un 19% en el mercat espanyol del vehicle elèctric.

Per models, el Nissan LEAF ha finalitzat l’exercici amb un volum de 1.510 unitats, la qual cosa representa un 25% més que l’any anterior. Aquest vehicle ha marcat un nou rècord a Espanya perquè mai abans s’havia aconseguit matricular tants Nissan LEAF com l’any 2019. El Nissan LEAF ha aconseguit una quota de mercat del 15%.

Per part seua, la furgoneta elèctrica “made in Spain”, la Nissan e-NV200 també ha registrat un nou rècord per al mercat espanyol, matriculant un total de 681 unitats, la qual cosa significa un creixement del 45,5%, obtenint una quota de mercat del 36%, és a dir, més d’una de cada tres furgonetes elèctriques matriculades enguany a Espanya era un Nissan e-NV200.

Marque Bou ha assenyalat sobre aquest tema que, “La mobilitat elèctrica encara representa a Espanya una quota de mercat baixa, però sens dubte, enguany 2020 assistirem per fi a l’explosió del mercat electrificat perquè el consumidor ja està preparat per a això i les infraestructures de càrrega ja s’estan adequant cada vegada més ràpid a les necessitats de la mobilitat elèctrica. Nissan manté la seua aposta per aquesta tecnologia, liderant el mercat a Espanya amb els seus dos vehicles, un d’ells fabricat a més a Espanya per a tothom.”.

Nou Nissan Micra, excel·lent comportament en 2019

Esment especial requereix el Nissan Micra que, en 2019, ha totalitzat, 8.413 unitats mostrant un robust creixement del 10%, en un dels segments més competits del mercat espanyol, el dels utilitaris i que representa un 22% del total de les matriculacions a Espanya. Cal destacar, que el creixement en el canal de particulars del Nissan Micra en el segment ha sigut del 50%. Dins del seu segment ha sigut el model que més creixement ha tingut dins del top-15.

En definitiva, segons Marco Toro: “l’any 2019 ha estat marcat per una mala evolució del canal de particulars, que ha arrossegat al mercat espanyol a una caiguda de quasi el 5%. La incertesa política, econòmica i tecnològica, ha fet que el consumidor ajorne la seua decisió de compra. Des de Nissan, esperem que totes aquestes incògnites es vagen dissipant i que l’any 2020 siga l’any de la mobilitat elèctrica a Espanya. Per a Nissan, l’any que acaba ha suposat diversos lideratges, el de la mobilitat elèctrica i el del seu model Qashqai amb tres nous rècords, dos d’ells per als seus vehicles elèctrics LEAF i e-NV200 i un tercer per a la marca, establint un nou rècord en el mercat espanyol de matriculacions de vehicles elèctrics. En definitiva, Nissan està ben posicionada en les dues tendències que marcaran el mercat espanyol en 2020: els crossovers i la mobilitat elèctrica.”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací