Confecomerç espera que les vendes en rebaixes cresquen un 3,5% després d’una bona campanya de Nadal

592

Actualitat Diària

La patronal autonòmica del comerç en la Comunitat Valenciana CONFECOMERÇ CV espera que les vendes en rebaixes cresquen un 3,5% durant la campanya que comença hui en el major part del comerç associat, després d’un Nadal que s’han tancat amb xifres positives respecte a l’any passat i una temporada marcada per una climatologia excessivament càlida, que no ha afavorit l’impuls de la campanya, i per la contínua proliferació de descomptes i promocions com el Black Friday, basades exclusivament en el preu.

El sector es troba esperançat, i manté les expectatives que el govern entrant marque una nova directriu en matèria de normativa, després que després de la liberalització de les rebaixes s’haja registrat un impacte negatiu, que afecta no sols als comerciants sinó també als consumidors.

En aqueix sentit, la patronal confia que el nou Executiu mantinga el compromís que la Confederació Espanyola de Comerç (CEC), en la qual Confecomerç CV ostenta una Vicepresidència, va arrancar a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, de revisar la normativa de rebaixes.

En opinió de Confecomerç CV, no sols es tracta de revisar la normativa en rebaixes o les mesures per a avançar en la digitalització dels comerços previstes en el Pla de Modernització del Comerç Minorista que el nou Govern també s’ha proposat abordar, sinó de “ser més ambiciosos i reconéixer al Comerç com el sector estratègic i d’interés general que és i plantejar un Pla Estratègic que aborde al sector des de les diferents perspectives que li permetrien avançar i continuar sent un pilar bàsic de la nostra economia”.

Aquest nou Pla Estratègic hauria d’abordar una normativa i regulació del sector actualitzada, en la qual es replantejara la desregulació de les rebaixes, la venda il·legal, el relleu generacional o les noves contractacions, entre altres qüestions; la omnicanalidad i la digitalització de les petites i mitjanes empreses i microempreses que componen el sector, incloent una regulació adequada del comerç electrònic; la fiscalitat del comerç, amb especial atenció a l’equiparació de la venda online i l’offline per a evitar la competència deslleial; i el medi ambient i la sostenibilitat, entre altres qüestions.

Confecomerç reclama una revisió profunda de la normativa de rebaixes

“Hem de realitzar una revisió de la mesura, no únicament per a regular i delimitar els diferents períodes, sinó també perquè els productes siguen els propis de l’excedent de temporada i no uns adquirits ex profeso, ocasionant d’aquesta manera un perjudici de qualitat i garanties per al client, així com un insostenible minvament en el desenvolupament i creixement dels negocis”, ha ressaltat el president de Confecomerç CV, Rafael Torres. A més, aquest fet implica que en l’oferta de les rebaixes confluïsquen articles d’altres campanyes, com per exemple de l’època estival, no marcant adequadament els diferents períodes, generant així confusió i desinterés per al consumidor”.

Els productes de major auge comercial en aquestes dates seran calçat, tèxtil, complements, joieria, perfumeria, equipament personal, així com productes de la llar (electrodomèstics, mobles i decoració) i electrònica.

El president de Confecomerç CV, Rafael Torres, ha destacat que la liberalització ha provocat un “desordre i desequilibri”, ja que no existeix una data d’inici i arrencada del període per excel·lència dels descomptes, que deriva en ambigüitat en els clients, que manquen d’informació exacta del començament i final de la campanya.

Valoració campanya de Nadal

Conclòs la campanya de Nadal, des de Confecomerç CV podem destacar que les vendes s’han tancat en positiu, amb un increment del 5% respecte a la campanya de l’any anterior, complint-se així les previsions inicials.

Joguets, alimentació, equipament personal, tecnologia i xicotets electrodomèstics han sigut les estreles d’aquest Nadal i Reyes en les quals tradicionalment es concentren entre el 20 i 25% de la facturació anual del comerç.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací