Pedro Sánchez, investit President del Govern en coalició amb Unides Podem en la votació més ajustada

642

Actualitat Diària

Hi ha Govern a Espanya. Aquesta és la frase que més s’ha fet esperar al país després de dues eleccions que van deixar un resultat molt ajustat i després de la qual es dubtava si hi hauria nous comicis en els pròxims mesos.

Finalment, i a la tercera, Pedro Sánchez ha sigut investit com a president al caient de les 14.30 hores d’aquest dimarts 7 de gener. L’abstenció d’ERC ha possibilitat que la coalició PSOE-Unides Podem conforme el nou Govern espanyol.

Aquesta formació s’ha originat després que Ciutadans i el Partit Popular hagen fet contínues crides a alguns diputats socialistes perquè votaren “no” a Sánchez i tombaren així la seua candidatura. Una situació que al final no ha succeït. Per tant, Sánchez deixarà de ser President en funcions i passarà a ser-ho sens dubte. Això sí, sota la companyia de Pablo Iglesias i amb una oposició més fiscalitzadora que mai.

L’elecció i l’oposició

El nou President ha sigut triat gràcies al suport de huit formacions (PSOE, Unides Podemos, PNB, Més País, Compromís, Nova Canàries, BNG, Teruel Existeix) i la imprescindible abstenció d’altres dues: ERC i EH Bildu. En contra han votat PP, Vox, Ciutadans, Junts per Catalunya, CUP, UPN, Fòrum, Coalició Canària i PRC.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací