Nissan considera que l’electrificació generarà riquesa i ocupació a Espanya

610

Actualitat Diària

Manuel Burdiel, Conseller Director General de Nissan Ibèria va participar aquest matí en unes jornades sobre Electrificació organitzades per Anfac en el si del Automobile Barcelona que van ser inaugurades per la Ministra d’Indústria, Reyes Maroto.

Manuel Burdiel va comentar que “l’electrificació generarà riquesa i ocupació per a Espanya”, ja que la mobilitat no és només el vehicle, sinó que Nissan l’entén com un ecosistema elèctric que comprèn el vehicle, l’economia circular, el vehicle to grid, la fiscalitat i les infraestructures.

En aquest punt, Manuel Burdiel va dir “Hem de salvar les barreres que existeixen en l’actualitat per a logar un mercat del vehicle electrificat més d’acord amb el volum del mercat espanyol i amb la renda i capacitat de compra que tenen els ciutadans.”. i va afegir: “Hem de continuar fent un esforç a comunicar les bondats del vehicle electrificat que són moltes com menys costos de manteniment, més econòmics al llarg de tota la seva vida útil, estalvis energètics i mediambientals, etc. Per això, hem de començar a variar el nostre missatge i exposar situacions com la que avui ja és possible viatjar en llargues distàncies amb vehicle elèctric. Per descomptat que ens fan falta coses encara, però no podem centrar-nos en el missatge de contínua queixa.”

La infraestructura continua sent el gran cavall de batalla de la mobilitat electrificada i un punt clau és agilitar els tràmits administratius per a la instal·lació de punts de càrrega, declarant per exemple aquests punts d’interès públic, per a escurçar els temps i simplificar la instal·lació.

Des del nostre punt de vista a Espanya li fa falta un pla complet que giri al voltant de la mobilitat electrificada com ha proposat Nissan en el seu Fòrum Nissan. Un pla amb manteniment dels Plans MOVES i una rebaixa de l’IVA en la compra de vehicles electrificats, homologació de totes les mesures d’ús del vehicle elèctric en tot el territori nacional, més infraestructures de recàrrega agilitant i escurçant els temps d’instal·lació d’aquests punts, augment de les compres de vehicles electrificats per part de les Administracions Públiques i campanyes de comunicació eficaces i positives sobre les bondats del vehicle elèctric amb un enfocament clar cap al comprador i consumidor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací