Compromís demana més limitacions per al pagament del joc d’atzar

560

Actualitat Diària

Compromís vol endurir encara més les mesures entorn al joc per diners, les apostes i l’atzar, per les greus implicacions de vulnerabilitat d’aquestes addiccions en l’entorn familiar dels ludòpates. Alguns països com el Regne Unit han prohibit ja l’ús de les targetes de crèdit per a participar en aquesta classe de jocs amb l’objectiu de protegir als consumidors. A Espanya, segons l’Anàlisi del Perfil del Jugador Online 2020elaborat per la Direcció General del Joc del Ministeri de Consum, més del 72% de les quantitats jugades online s’han pagat utilitzant targetes bancàries com a mitjà de pagament.

Per al portaveu de Compromís, Carles Mulet, el negoci del sector del joc no ha parat de créixer i va arribar a la fi de 2019 a la xifra de 49.000 milions d’euros. “Es tracta d’unes xifres que ens situen enfront d’unes xifres escandaloses, l’activitat de les quals té greus afeccions en moltes cases i que té el privilegi en el cas del joc per diners d’estar exempta del pagament de l’IVA, situació de la que la pròpia Comissió d’Experts per a la Reforma del Sistema Tributari Espanyol ja ha alertat”, ha assenyalat el també portaveu del Grup de l’Esquerra Confederal al Senat.

Així la proposta de la coalició demana al Govern prohibir el pagament amb targeta de pagament a crèdit de tota activitat de joc d’atzar i jocs per diners, incloent les apostes, tant online com presencial de reserva estatal i mesures en el marc dels treballs del Comitè d’Experts per a la Reforma Fiscal creat pel Ministeri d’Hisenda, com que s’aborde l’eliminació de l’exempció total d’IVA que actualment gaudeixen les loteries, jocs d’atzar i jocs per diners (incloses les apostes) i el pagament d’apostes amb criptomonedes o altres formes de pagament virtuals.

Finalment, la proposta, que sorgeix de la coalició en les Corts Valencianes, demana defensar davant les institucions europees, tant des del punt de vista de la protecció de l’interès general com de l’afavoriment de l’equilibri fiscal, la conveniència de l’eliminació de les activitats de jocs d’atzar i apostes dels supòsits d’activitats amb exempció de tributació de l’IVA, regulada per la Directiva 2006/112/CEE.

L’endeutament és una de les conseqüències de l’addicció al joc per diners que afecta les persones ludòpates i el seu entorn familiar, i que suposa un hàndicap afegit per a la seua rehabilitació, ja que en molts casos es generen situacions de vulnerabilitat socioeconòmica que s’arrosseguen durant anys i que s’han vist agreujats amb la pandèmia del Covid-19, especialment entre els joves.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací