Cinc projectes del CSIC han estat aprovats per l’Agència Valenciana de la Innovació

604

Actualitat Diària

Cinc projectes presentats per investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana han rebut l’aprovació per part de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) per a rebre finançament en la convocatòria d’ajudes de 2021 del Programa de Valorització i Transferència de Resultats d’Investigació a les Empreses i del Programa de Projectes Estratègics en Cooperació. Aquestes ajudes estan dirigides a l’enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d’Innovació per a la millora del model productiu en el període 2021-2023. La suma total de les subvencions concedides als centres del CSIC a la Comunitat Valenciana durant aquests tres anys ascendeix a 1.271.582 euros.

Programa de Valorització i Transferència

D’una banda, el Programa de Valorització i Transferència de Resultats d’Investigació a les Empreses (Línia 1) busca donar suport al desenvolupament de tecnologies, productes o serveis generats a partir dels resultats dels treballs duts a terme pels grups d’investigació del sistema científic valencià perquè aconseguisquen un grau de desenvolupament suficient que permeta la seua incorporació a les empreses. La línia 1 d’aquest programa disposa d’un pressupost total de 5.411.732 euros.

El projecte Valorización de una bacteria intestinal como ingrediente funcional para prevenir el desarrollo del síndrome metabólico y la diabetes (BIOPRED) està coordinat per Yolanda Sanz Herranz, professora d’investigació del CSIC a l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA, CSIC). El projecte compta amb la col·laboració externa del Centre Tecnològic AINIA i l’Hospital Universitari Doctor Peset de València. La quantitat concedida ascendeix a 331.776 euros.

Així mateix, el projecte Valorización de un sistema de monitorización para terapia hadrónica està coordinat per Gabriela Llosá, investigadora del CSIC a l’Institut de Física Corpuscular (IFIC, CSIC – Universitat de València). En el projecte es disposa la subcontractació de l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO) i té concedida una ajuda per import de 337.926 euros.

Programa de Projectes Estratègics en Cooperació

D’altra banda, el Programa de Projectes Estratègics en Cooperació persegueix donar suport al desenvolupament de grans projectes d’I+D+i en cooperació entre diversos agents del Sistema Valencià d’Innovació, com a via per al desenvolupament de solucions conjuntes a problemes d’interés comú. Aquest programa disposa d’un pressupost total de 28.855.591 euros.

El projecte Valorización integral y continua de residuos agrícolas de la Comunidad Valenciana para la obtención de ingredientes alimentarios funcionales està liderat per Amparo López Rubio, investigadora de l’IATA, i té aprovada una ajuda de 218.072 euros per al CSIC. El projecte s’executa en un consorci conformat pel propi IATA, el Centre Tecnològic AINIA i l’empresa Postres Làcties ROMAR S.L. i compta amb un pressupost total de 625.680 euros.

El projecte Microbiomas de insectos como herramienta para la valorización de residuos de plásticos de envases multicapa, liderat per Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València a l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, CSIC – Universitat de València), té aprovada una ajuda de 261.557 euros. El projecte es desenvolupa gràcies al consorci format pel propi I2SysBio, Darwin Bioprospecting Excellence S.L. i el Centre Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS). La despesa subvencionable total del projecte és de 559.608 euros.

La participació del CSIC en el projecte Investigación y desarrollo de un sistema biotecnológico integral de limpieza y desinfección de patógenos con aplicación en seguridad alimentaria y ámbito clínico (BIOCLEAN) està coordinada per Julio Polaina Molina, investigador de l’IATA, i té concedida una ajuda de 122.249 euros. El projecte està liderat per la companyia Cleanity S.L. i es desenvolupa en consorci juntament amb el propi IATA, l’empresa Lumensia Sensors S.L., el Centre Tecnològic AINIA, la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) i la Universitat de València. El pressupost total del projecte és de 800.471 euros.

Projectes amb participació CSIC

Així mateix, l’Agència Valenciana de la Innovació ha aprovat diversos projectes de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ, CSIC – Universitat Politècnica de València) presentats per la UPV, però que estan coordinats o participats per personal investigador del CSIC.

D’aquesta manera, el projecte Interrogación de temperaturas extremas con sensores ópticos, coordinat per Avelino Corma Canós, professor d’investigació del CSIC a l’ITQ, té concedida una subvenció de 200.613 euros.

El projecte Demostrador de un motor de oxicombustión con captura de CO2, en el qual participa Sonia Escolástico Rozalén, investigadora del CSIC a l’ITQ, rebrà una subvenció de 488.522 euros.

Un altre projecte en el qual participa personal investigador del CSIC, però ha estat presentat per la UPV és Tejidos fotodinámicamente activos para prevenir las infecciones relacionadas con la asistencia sanitaria. El projecte, que compta amb la participació de Francisco Boscá Mayans, investigador del CSIC a l’ITQ, té aprovada una ajuda de 321.613 euros. Per a l’execució d’aquest projecte s’ha constituït el consorci format per la pròpia UPV, la Fundació per a la investigació de l’Hospital UNIVE i les empreses Pascual y Bernabeu S.A. i Milarosa S. A.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací