Natalia Palacio y Natalia Collazos, reines de la Magdalena 2019 de Castelló

1789

L’alcaldessa ha cridat per telèfon a les festeres per a comunicar-los la decisió de l’elecció

Natalia Palacio i Natalia Collazos han sigut triadesreines major i infantil de les festes de Castelló i seran les representants de la ciutat en la Magdalena 2019. La votació ha estat clara des del primer moment per a Natalia Palacio, no així l’elecció de la reina infantil, on l’empat ha provocat una nova votació. L’alcaldessa ha cridat a les afortunades i el pare de la reina infantil, present en el saló de plens, s’ha posat a plorar mentre era aplaudit per tota la sala.

Esperanza Molina / Actualitat Diària

Tard de nervis, d’alegries i de llàgrimes. El cens triat per a l’elecció de reines i dames de la ciutat ha pres la seua decisió mitjançant vot secret, que ha sigut llegit davant la concurrència.

No ha sigut fàcil, i per haver-hi, hi ha hagut de tot, fins a un empat en el nombre de vots per a l’eleccion de reina infantil de Castelló.

Les bases del Patronat per a l’elecció de les reines no podien estar més clares: en cas d’empat decidia el vot de la regidor de Festes i presidenta del Patronat, Sara Va usar.

Però tal com estaven les coses, la regidor va preferir que primer es banyaren els festers. Va proposar una nova votació de tots els assistents a totes les càndides infantils per a intentar desfer l’empat que, en cas de repetir-se seria va decidir per la regidor.

Va haver-hi algunes veus discrepantes, per la qual cosa Sara Va usar va preguntar als assistents si volien votar a totes les candidates o solament a les quals havien empatat. I la majoria va ser clara, a totes. Va començar de nou el procediment, i ja no va ser necessari que es pronunciara la regidor. La reina infantil eixia triada per majoria.

Castelló ja té reines 

D’aquesta manera, Natalia Palacio ha sigut triada reina de les festes i presidirà la Magdalena 2019 de Castelló. Mentre que Natalia Collazos ha sigut, com a reina infantil de les festes.

Natalia Palacio pertany a la Gaiata 1, Brancal de la Ciutat. Té 20 anys i estudia Direcció i administració d’empreses en la UJI. Té un impressionant currículum fester, del que per destacar solament alguns detalls, cal assenyalar que va ser Dama Infantil de la Ciutat; ha estat en les festes integrada de ple des dels 2 anys; coneix els ens vinculats, el món de les Gaiates, el de les collas, ha sigut Dóna de Companya de Na Violant d’Hongría i Dama de la Ciutat en el 2018. També la seua família està completament integrada en les festes, fins al punt que el millor article sobre la festes de la ciutat, la seua història i el seu futur, premiat en la Magdalena 2018, va ser escrit per la seua mare, la doctora Estela Bernad, de la UJI; i també la seua mare va col·laborar de ple en el desenvolupament del Congrés Magdalener de Castelló.

Natalia Collazos, un somni fet realitat

Quant a la reina infantil, Natalia Collazos, pertany a la Gaiata 8, Portal de l’Om, i malgrat la seua curta edat, també té ja un ampli currículum fester.

Dames de la ciutat
Acompanyaran a Natalia Palacio en aquest regnat, les dames de la ciutat: Selene Tarín Alegre, Iris González Milá, Paula Garcilópez Palau, Carmen Molina Ramos, Ana Belén Nieto Ramírez i María Iturralde Cubertorer.

Dames de la ciutat infantils

La cort infantil de Natalia Collazos estarà integrada per: Nagore García Miravet, Noelia Hernández Andrés, Lledó Manjavacas Arenas, Aisha Beyoncé Botea, Gal·la Calvo Santolaria i Balma Morilla Torres.

Les noves representants de les festes fundacionals de la ciutat seran presentades en un acte institucional avui en el Palau de la Festa, a les 13:30 hores després de la celebració de l’Assemblea de Festes per a triar a la Junta de Festes que haurà d’organitzar amb l’ajuntament la Magdalena de 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací