Natalia Palacio va rebre l’homenatge de la ciutat com a reina de la Magdalena 2019 en una nit especial

1791

Víctor Palacio va exercir com el millor galantejador, els pregoners van anunciar la festa i Bàrbara Breva va reaparéixer per a cantar a la seua reina

Natalia Palacio va rebre l’homenatge de la ciutat en la seua nit més especial, en l’acte de Galania a la reina de la Magdalena 2019 en el Palau de la Festa de Castelló. Estefania Climent i Chema Prades van ser els conductors de l’espectacle; els pregoners de la festa van cantar el seu millor anunci; Bàrbara Breva va reaparéixer en els escenaris amb la millor cançó per a la seua reina, i la llum va brillar com a senyal d’identitat de les festes de Castelló.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

El Palau de la Festa va acollir la nit màgica en la qual Natalia Palacio va ser galantejada i va rebre el més bonic homenatge de Castelló, com a reina de la Magdalena 2019.

Al so de Magdalena Festa Plena, interpretat per la Banda Municipal, va donar començament la Gala, en un Palau ple fins a l’últim racó. Una reina, Estefania Climent (Magdalena 2017) i Chema Prades, van ser els conductors de l’esdeveniment, en el qual les festes van cobrar forma en l’escenari.

Les madrines de les Gaiatas de Castelló van desfilar fins als seus llocs per a donar la benvinguda a la seua reina:
De la Gaiata 1, Brancal de la Ciutat, Rebeca Barberán Gimeno
De la Gaiata 2, Fadrell, Lidia García Beltrán
De la Gaiata 3, Porta Del Sol, Sara Martín Gimeno
De la Gaiata 4, L´Armelar, Beatriz Prades Barreda
De la Gaiata 5, Hort dels Corders, Carla Parra Bellido
De la Gaiata 6, Fanal Ravalet, Sonia Cabello Cabell
De la Gaiata 7, Cor De la Ciutat, Senyoreta Alexia González Izquierdo
De la Gaiata 8, Portal de L´Om, Belén Cazalilla Piñana
De la Gaiata 9, L´Espartera, Elisabeth Carmona Escribano
De la Gaiata 10, El Toll, Yaiza Robles Alonso
De la Gaiata 11, Forn del Pla, Estela Bastida Ferrara
De la Gaiata 12, El Grau, Lidia Gómez Vicente
De la Gaiata 13, Sensal, Andrea Leva Dolz
De la Gaiata 14, Castalia, Noelia Sánchez Ortega
De la Gaiata 15, Sequiol, Andrea Moles Mir
De la Gaiata 17, Tir de Colom, Andrea Alegre Arnau
De la Gaiata 18, Cremor, María Paulina Díaz Sierra
De la Gaiata 19, La Cultural, Sofia de Zayas González

A continuació, van ser cridades a l’escenari les dames de la Ciutat de Natalia Palacio:
Na Violant D´Hongria, Andrea Sánchez Verchili, Selene Tarín Alegre, Carmen Molina Ramos, Maria Iturralde Cubertorer, Iris González Milá, Paula Garcilópez Palau i Ana Belen Nieto Ramírez.

I va anar llavors, quan el relat de les festes va arribar a un dels punts més significatius, el Pregó, creat per Manuel Segarra, que aquesta nit també complia la seua 75 aniversari des que, per primera vegada foren cantats els versos de Carlos González Expresari, que posteriorment van ser substituïts pels de Bernat Artola, que es van quedar marcats a foc en el cor de la ciutat.

Un Pregó, cantat pels pregoners de la història de Castelló, capaç de posar la pell de gallina a tot l’auditori.

No podia ser d’una altra forma, després del Pregó, es va interpretar la Jota de Castelló, i va fer la seua entrada la reina de la Magdalena 22019 de Castelló, Natalia Palacio Bernad. El Palau va esclatar en aplaudiments amb el públic posat en peus.

Les primeres llàgrimes d’emoció de Natalia Palacio van eixir a la llum quan el ‘coixiner’ es va mostrar davant ella. I es van tornar en llums quan els presentadors van anunciar al seu galantejador de la nit, que no podia ser altre que el seu germà Víctor Palacio.

De la mà del relat de Víctor Palacio, la reina Natalia va recórrer els seus primers anys de vida, les seues primeres visites a la Magdalena, les seues primeres experiències, els seus records més entranyables, sempre lligades a la història de Castelló, a la festa de la seua ciutat, com castellonera, com a dama infantil de la ciutat, com a cort de na Violant D’Hongría, com a madrina de la Gaiata 1, Brancal de la *Ciutat, com a dama de la ciutat del 2018, i ara, com la màxima representant de Castelló. Gestos de complicitat, somriures es van sumar al rostre de la reina, amb un galantejador tan brillant com especial en aquesta nit de Galania.

Va arribar el moment de les ofrenes, que Natalia palau va rebre amb gratitud i amb elegància, la salutació a la representació fallera de València, a la reina de L’Horta de Múrcia, a la Bellea del Foc d’Alacant, a les representants de les poblacions de la província de Castelló, al món de la festa.

Va haver-hi moments d’excepció, com quan van eixir les gaiatas de la festa, símbol de la llum de la ciutat, la mateixa que va il·luminar els rams de tot l’escenari entorn de la seua reina.

Començava la recta final, primer van ser les madrines de Gaiata les que van abandonar l’escenari; després ho van fer les dames de la Cort de Natalia Palacio.

Durant un instant, al costat de Natalia palau van aparéixer també les imatges de les seues predecessores, des que, en 1945, es van instaurar les Festes de la Magdalena com a Festes majors i oficials de Castelló, les 74 reines de Castelló.

Però encara quedava una sorpresa més, un homenatge pròxim, càlid i impressionant quan Bàrbara Breva va reaparéixer en els escenaris, ho feia aquesta nit, per a cantar a la seua reina una cançó tan especial com la que va interpretar amb solemnitat: ‘Arrels’.

I llavors si, la Gala tocava a fi, el Palau es posava en peus, esclataven els aplaudiments i Natalia Palacio iniciava el compte arrere perquè, dissabte que ve, 23 de març, donarà començament la setmana gran de Castelló, les Festes fundacionals de la Magdalena 2019 de la capital de la Plana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací