Castelló tanca al trànsit parcialment el camí La Plana per a iniciar la seua remodelació integral

1086

Només es permet la circulació de residents sentit Grau en el tram entre el camí la Donació i el Serradal i s’habiliten itineraris alternatius per a accedir als habitatges

Actualitat Diària

La remodelació integral del camí La Plana tira a caminar. Les obres que ho transformaran en un espai urbà més amable, més segur i amb possibilitat de circulació ciclista i per a vianants obliguen a tallar al trànsit aquest eix viari que, des d’ara, només permetrà la circulació de residents únicament sentit Grau. En aquestes primeres setmanes, el tancament s’aplicarà de manera gradual pel que les restriccions afectaran des del camí la Donació al camí Serradal. Al llarg del mes d’abril les restriccions s’estendran a tot el tram en obres, per la qual cosa només es permetrà la circulació de residents des de l’avinguda del Lledó.

L’empresa adjudicatària, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, ha senyalitzat els itineraris alternatius per a garantir l’entrada i eixida als habitatges situats en el camí La Plana o vials adjacents. El Camí Vell del Serradal, la seua continuació en paral·lel al riu Sec i camí la Donació, tots ells amb doble sentit de circulació, permetran articular la circulació veïnal durant el desenvolupament dels treballs.

A aquells habitatges que només tenen accés pel camí La Plana –situades en la zona Sud entre el camí la Donació i el carrer Motor de la Plana- se’ls facilitarà el pas a través del personal d’obra. Becsa, com a adjudicatària dels treballs, ja ha contactat amb l’Associació de Veïns la Marjaleria, el Coto Arrosser, el Sindicat de Regs, activitats comercials, serveis públics, companyies de subministraments, etcètera, per a comunicar l’inici dels treballs i informar sobre les restriccions de trànsit en el camí La Plana.

A més del tancament al trànsit del camí La Plana, també s’informarà puntualment de les afeccions que les obres ocasionen com la demolició d’entradors o els talls puntuals en determinats subministraments bàsics com a aigua.

El termini d’execució de les obres és de nou mesos pel que la remodelació del camí la Plana haurà d’estar conclosa a 31 de desembre d’enguany. Les obres dotaran a aquest eix viari estratègic d’un itinerari ciclista i per a vianants en el costat Nord que es recolzarà parcialment en una llosa de formigó per a guanyar espai sobre la séquia sense cobrir-la i un altre pas per als vianants en el costat Sud. A més es pavimentaran els 3,8 quilòmetres amb asfalt fonoabsorbent per a minimitzar la contaminació acústica provocada pel trànsit, s’instal·larà mobiliari urbà i es renovaran els sistemes d’il·luminació i drenatge. L’actuació està dissenyada amb l’objectiu de millorar la seguretat viària, afavorir desplaçaments alternatius al vehicle privat a motor i guanyar qualitat de vida.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací