Naix el primer ‘monopoly’ que representa el comerç i carrers de Vila-real i que només tenen quinze municipis a l’estat 

1180

El ‘Joc de Vila-real’, que compta amb el suport d’UCOVI, Caixa Rural i el Villarreal CF, es pot adquirir a les tendes de la ciutat, que estan representades al tauler juntament amb espais emblemàtics i representa un regal ideal en Nadal. Tindrà un cost de 25 euros i compta amb la participació de més d’una trentena d’establiments locals. S’han editat 13.000 jocs i hi haurà possibilitat de fer més edicions. 

Actualitat Diària

La ciutat ha assistit hui al naixement del seu primer joc de taula, que representa els carrers, entitats i comerços locals i a més s’acaba de sumar a l’exclusiva llista de ciutats de l’Estat que ja tenen el seu provi i que només són quinze. Es tracta del ‘Joc de Vila-real’. El regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha presentat aquesta nova iniciativa, que compta amb el suport de la Unió de Comerç de Vila-real (UCOVI), així com de Caixa Rural i el Villarreal CF, entre d’altres ens, com la Generalitat i més d’una trentena de comerços participants. “Es tracta sense dubte del projecte més bonic en el que he participat i que ja porta temps ‘cuinant-se” i que sorgeix com no pot ser d’una altra manera del propi comerç local, nucli generador d’economia, vida i llocs de treball”, explica.

El ‘Joc de Vila-real’ és una forma lúdica de representar el dia a dia de la ciutat i del seu comerç local. Compta amb un tauler en el qual estan representats gran part dels establiments locals en un plànol realista en el qual es troben també alguns dels espais més emblemàtics, de manera que cada jugador es desplaça pels carrers de Vila-real passant pels comerços i superant proves i propostes, totes relacionades amb la ciutat, que també inclou les seues marques. Així ho han explicat durant la presentació el president d’UCOVI, Francisco Arrufat, així com el dissenyador del joc, Antoni Nácher, ’El Mussol Rosa, el qual també apareix en el joc, i la coordinadora del projecte, Cosco Mayol (de T-Connecta).

“Fa dos anys que va començar l’aventura i avui podem dir que som una de les poques ciutats que ja tenen joc propi”, explica Ochando, “una forma diferent de promocionar el comerç local –ja que una part s’ha finançat amb el conveni que tenim amb UCOVI- i un homenatge als establiments de tota la vida, que queden plasmats en un tauler de joc per a majors i menuts que, amb el pas dels anys, podran veure l’evolució del nostre comerç d’una forma emotiva i sentimental”. L’edil també ha esmentat la nova seu al carrer sant Roc per a la Unió de Comerciants, com a altra prova del suport.

Ochando ha destacat que el treball de la Regidoria d’Economia “s’ha centrat sempre a ajudar a convertir la nostra ciutat en un centre comercial obert, malgrat la competència, de tenir la capital de província a 10 minuts i València a només 45 i de l’obertura de grans superfícies. És un orgull comptar amb emprenedors tan valents, per açò volem valorar d’alguna manera el treball i la lluita constants”.

Per la seua banda, Arrufat ha indicat que “a més de potenciar les nostres senyes d’identitat, aquest joc va a ser un regal ideal per al Nadal, ja que poden jugar fins a sis persones, de totes les edats” i ha explicat que es podran adquirir per 25 euros tant als comerços adherits, com a la seu d’UCOVI, al carrer de Doctor Font, 10.

Per la seua banda, Antoni Nácher ha posat de manifest el treball per a mostrar de forma realista al tauler la disposició de carrers, els monuments i la ubicació de cada tenda, que compta amb una imatge de la seua façana a mode de dibuix animat, juntament amb targetes i altres elements com bitllets, amb el logo de Caixa Rural, que “fan més complet el joc”.

La representant del joc, Cosco Mayol, assenyala que “de moment hi ha una quinzena de jocs en diferents ciutats de l’Estat, comptant amb les incorporacions de Vila-real, Sant Sebastià i Pamplona i va en augment”. “És una eina de suport al xicotet comerç i una forma emocional de recordar al llarg del temps als qui estan ara, als que vénen a incorporar-se i als que se’n aniran”, apunta.

L’edil d’Economia espera que “els veïns aprofiten per a regalar als seus familiars i amics aquest joc aquest Nadal, ja que pot ser una alternativa ideal per a la sobretaula dels diners familiars dels pròxims dies”. S’han editat 13.000 jocs i hi haurà possibilitat de fer més edicions. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací