Mulet: “Dir el que Vox ha dit avui al Senat sobre la immigració és de males persones”

589

Actualitat Diària

El senador de Compromís i portaveu del Grup de l’Esquerra Confederal, Carles Mulet, ha defensat l’esmena a la totalitat contra la moció de Vox que abordava el drama de la immigració des d’una òptica clarament inhumana, “de males persones”, ha dit. La moció parlava d’expulsions, suspensió de visats, sancions econòmiques, denuncies operacions per a retornar embarcacions irregulars i lluitar contra l’entrada de terroristes camuflats com a immigrants irregulars i altres mesures d’aquest tipus.

Mulet ha retret el discurs xenòfob i inhumà d’aquesta formació i ha recordat que “tots som migrants o ho hem estat i voldrem que, si algun dia ens toca fugir que ens tractin i acullin com a éssers humans”. El senador valencianista ha assenyalat que “voler treure rèdit partidista d’aquests drames, de la por al pobre, de nens que moren com Aylan Kurdi, és de ser fastigosament feixistes”, ha dit. Per a la coalició “aquí Vox té una doble vara de mesurar: si són pobres i vénen en pastera són dolents, però si són iranians, figuren en la llista d’organitzacions terroristes i financen als dirigents de Vox, perquè aquests són bons”, ha sostingut Mulet des de la tribuna d’oradors.

A continuació ha recordat com “els humans, des que vivim en aquest planeta, hem estat migrants. Des de persones refugiades que fugien de la guerra, de desastres ambientals, de la fam. El que sé assegurança és que, si veig amenaçada la meva vida o la dels meus, faré el possible per a escapar. Serà legal o il·legal?, perquè em serà igual”.

El senador ha assenyalat que el problema “no és que un grup de malvats alterats presentin aquestes provocacions, el problema és que el seu grup matriu, del qual van sortir després d’alimentar a la bèstia sobre la base de quiosquets pagats amb diners públics per a mantenir a vagues i/o dolents, els donin suport per acció o omissió, els col·loqui en les institucions, a ells, i a les seves idees”. Mulet ha recordat com enfront de l’odi al diferent i al pobre al País Valencià, on vam governar i gestionem ens vam oferir a acollir el Aquarius, als qui fugen dels talibans i els refugiats; hem desenvolupat l’Estratègia Valenciana de Migracions i la seva inclusió en la societat. Malgrat estar infrafinançats creiem en les persones, perquè tothom té dret a viure i a ser acollit, per això treballem per impulsar des de les polítiques europees una proposta compartida d’acolliment ofereix persones refugiades.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací