Moncofa donarà inici a la seva programació de Nadal amb el dinar de germanor dels majors

593

Actualitat Diària

Moncofa comença la programació de Nadal el dia 6 de desembre amb el dinar de germanor dels majors del municipi; no obstant això, este tradicional dinar tan sols és l’inici d’un pont carregat d’activitats ja que durant este cap de setmana també es realitzarà una fira – food trucks. De fet, el dia 6 a les 12.00 h s’inaugurarà la III Food & Street Art Moncofa amb varietat de gastronetes, animació infantil, tallers, màgia i vesprades de música en directe amb Gustavo Paradís, música flamenca, Dj i moltes activitats més. Tot això durant el cap de setmana del 6, 7 i 8 a la plaça de la Constitució.

Al següent cap de setmana, la localitat oferirà la fira nadalenca els dies 20, 21 i 22 d’11.30 h a 23 h, a la plaça de la Constitució. Una fira amb parades artesanes, de gastronomia, activitats infantils, circ nadalenc, tallers, racó infantil, etc.

El dia 21 a les 19.30 h a l’església se celebrarà el tradicional concert de Nadal del cor parroquial, mentre que l’endemà, el diumenge 22, tindrà lloc l’aguinaldo solidari organitzat per les Danses Biniesma, a les 11 h eixiran de l’ajuntament. Seguirà el dia 24, la Nit de Nadal, amb un matí infantil en la plaça de la Constitució amb la tradicional visita del Pare Noel.

Durant estes vacances els més menuts també podran acudir a l’Escola de Nadal els dies 23, 24, 26 i 27 al col·legi Avel·lí Corma, (inscripció del 2 al 18 de desembre a l’ajuntament), o a l’Escola Esportiva els dies 26, 27, 28 de desembre i continuarà els dies 2, 3 i 4 de gener, al poliesportiu.

El divendres 27 a les 19 h se celebrarà la Carta Pobla, amb la desfilada i l’homenatge al Rei Jaume I i la participació de diverses associacions del municipi, les Dames i Cavallers d’Uixó acompanyats per Jaume I i Na Violant d’Hongria. Es commemora l’acte en el qual el 27 de desembre de 1253, Guillem de Moncada, senyor feudal del castell de Nules va atorgar la Carta Pobla de Moncofa a 38 repobladors.

No pot faltar l’esport en estos dies, així el dissabte 28 a partir de les 18.00 h s’organitzarà la tradicional carrera de Sant Silvestre on poden participar totes les categories (eixida en la plaça Jaume I).

El dilluns 30 a les 17.30 h a la Casa de la Cultura, tindrà lloc l’actuació nadalenca del cor de l’Associació de Jubilats i Pensionistes Belcaire. Mentre que el dia 31 es gaudirà de les campanades en el polifuncional, amb l’artista local Gustavo Paradís i la Comissió de Festes de Sant Antoni 2020 (penya La Clack) que s’encarregarà d’organitzar la barra.

Les activitats continuaran, ja al mes de gener, amb dos dies de cinema per als més menuts, els dies 2 i 3 a partir de les 18h a la Casa de la Cultura. Seguirà el dia 4 amb el concert de Nadal organitzat per la Societat Musical Santa Cecília de Moncofa.

I com no, el dia 5 l’esperada cavalcada de reis, a partir de les 18.00 de la vesprada, amb eixida des de la caserna de la guàrdia civil. Amb molta animació a càrrec de l’Associació de Tambors i Bombos del Crist de l’Agonia. L’Ajuntament realitzarà, en finalitzar la cavalcada, el sorteig en directe de la cistella de la campanya “Compra al teu poble” a la Casa de la Cultura.

La regidora de Festes, Mª Teresa Alemany, afirma que “després de presentar tota la programació de Nadal només em falta convidar a tots els veïns i visitants que vinguen a passar estes dates a Moncofa i gaudisquen de totes les activitats programades per a tota la família”.

Mentre que l’alcalde, Wences Alós Valls, assegura que “este ampli programa d’esdeveniments demostren que ‘Moncofa és un Poble’ i ‘Mar d’Activitats’, tant a l’estiu com a l’hivern”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací