Moncofa celebra el Dia de l’Orgull el proper dissabte amb una manifestació i una actuació musical

776

Les banderes de l’Orgull ja onegen en les platges de la localitat des de el passat 4 de juliol

Actualitat Diària

Un any més el municipi de Moncofa celebra l’Orgull en el municipi. Enguany es recorden les Revoltes d’Stonewell, que consistiren en una sèrie de conflictes violents entre la comunitat homosexual i la policia a la ciutat de Nova York. Aquests fets es consideraren l’origen de les reivindicacions per la igualtat de drets per a les persones LGTBI. 50 anys després, el col·lectiu continua sent perseguit a molts països arreu del món, i poden sofrir, inclús, la pena de mort.

El lema del Dia de l’Orgull enguany per als moncofins i moncofines serà ‘Persones grans sense armaris’. El passat dia 4 de juliol en acabar la sessió plenària la corporació municipal, amb la presencia de tots els partits, va hissar la bandera en el balcó de l’ajuntament, eixe mateix dia també es van hissar les banderes en totes les platges de la població.

Moncofa, cartell Dia Orgull

Demà divendres, a les 12.30 h s’hissarà una bandera gegant en el local de la Sala d’Exposicions Maria Sorolla, mentres que a l’endemà, dissabte 13, es quan tindrà lloc la manifestació, la lectura del manifest i l’actuació del grup Frevva, tot a la plaça Ruiz Picasso.

Segons paraules de la regidora d’Igualtat, Ana Gracia, “encara queda un llarg camí per a fer visible la igualtat i amb actes com aquests, que estan celebrant-se arreu del món, estem més prop de fer realitat el somni de moltes persones como es ‘La igualtat entre tots’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací