Moncofa demana a Costas que es pugan ampliar els xiringuitos locals per fer-los viables econòmicament

805

Alòs qualifica les autoritzacions vigents com insuficients ja que no es corresponen amb la realitat i les restriccions sanitàries actuals

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Moncofa demana al Govern d’Espanya que autoritze l’ampliació automàtica de les ocupacions de superfície dels xiringuitos de la platja del municipi perquè la seua activitat hostalera siga viable d’acord amb les exigències sanitàries enfront del covid-19. El consistori ha remés un escrit a la Direcció General de Costes del Ministeri de Transició Ecològica en el qual argumenta la necessitat que l’executiu prenga mesures urgents i excepcionals per a donar resposta a la greu crisi econòmica del sector turístic.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha explicat que “les autoritzacions vigents són del tot insuficients i no es corresponen amb la realitat d’esta situació extraordinària amb importants restriccions sanitàries. Demanem al Govern, que és qui té competència per a fer-ho, que siga sensible amb esta situació i prenga mesures urgents i excepcionals per a respondre a una situació excepcional”.

En eixe sentit, l’Ajuntament ja s’havia posat en contacte amb la Direcció Territorial de Costes per a fer-li esta mateixa petició, que ha sigut denegada amb l’argument de no tindre competències per a flexibilitzar la normativa i adequar-la a la situació excepcional actual. És per això que ara el consistori s’ha dirigit a la Direcció General de Costes del Ministeri de Transició Ecològica del Govern d’Espanya per a donar compte de la necessitat urgent de prendre decisions relatives als serveis de temporada a les platges de Moncofa per a la campanya estival de 2020 que ja està en marxa.

Ara, segons ha explicat l’alcalde “és qüestió que el Govern tinga voluntat d’ajudar el nostre sector turístic i faça possible que continueesta activitat que és un dels principals reclams del turisme de Moncofa. Creiem raonable que es prenguen mesures i normatives excepcionals que ajuden el sector a afrontar una situació excepcional com esta”. Una normativa urgent, que segons Alós Valls, “ajudaria a reduir l’actual estat d’inseguretat que genera no saber si es podran dur a terme estos serveis en condicions econòmiques sostenibles”.

Finalment, el primer edil ha remarcat que “el nostre turisme necessita certesa i suport per a tractar de continuar en una temporada atípica i excepcional en la qual l’Administració ha d’estar a l’altura”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací